Αρχική » Μονή Δαφνιού: Σε εξέλιξη η αναστήλωση, ευκαιρία για επίσκεψη

Μονή Δαφνιού: Σε εξέλιξη η αναστήλωση, ευκαιρία για επίσκεψη

από kivotos

Η αναπληρώτρια υπουργός Πολιτισμού κ. Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα επισκέφθηκε την Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2015, τη Μονή Δαφνίου, προκειμένου να ενημερωθεί για την εξέλιξη των έργων αναστήλωσης, συντήρησης και ανάδειξης.

Η οχυρωμένη Μονή Δαφνίου αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα και τα πλέον προβεβλημένα βυζαντινά μνημεία και έχει ενταχθεί στον Κατάλογο Μνημείων της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO το 1990.

Η Υπουργός διαπίστωσε με μεγάλη ευχαρίστηση ότι έχουν ήδη ολοκληρωθεί τα έργα συντήρησης του ψηφιδωτού διακόσμου, που αποτελεί ένα από τα σπουδαιότερα σύνολα βυζαντινής τέχνης του 11ου αιώνα με παγκόσμια ακτινοβολία. Έχει επίσης περαιωθεί το έργο αποκατάστασης του Μεγάλου Περιβόλου της Μονής και βρίσκονται σε φάση ολοκλήρωσης τα έργα αποκατάστασης του Καθολικού της Μονής.

Η Υπουργός συνεχάρη του υπεύθυνους συντελεστές των αρμοδίων Υπηρεσιών του Υπουργείου, δηλαδή τις Διευθύνσεις Αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων, Συντήρησης Αρχαίων και Νεώτερων Μνημείων, Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Αρχαιοτήτων και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής, Πειραιώς και Νήσων.
Το μνημείο είναι ήδη επισκέψιμο δωρεάν κάθε Τρίτη και Παρασκευή, από 9:00 έως 14:00 μμ. Η προσωρινή παρουσία των ικριωμάτων δίνει την σπάνια ευκαιρία στους επισκέπτες να θαυμάσουν από κοντά τα μοναδικά ψηφιδωτά της Μονής.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ