Αρχική » Προσκύνημα στον Άγιο Ανδρέα στην Πάτρα από πλήρωμα ρωσικού αντιτορπιλικού

Προσκύνημα στον Άγιο Ανδρέα στην Πάτρα από πλήρωμα ρωσικού αντιτορπιλικού

από kivotos

Σήμερα Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου, έφθασε στην Πάτρα το αντιτορπιλικό Smetlivy (“Πολυμήχανος”) του Ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας και το πλήρωμα του προσκύνησε την αγία Κάρα, το Σταυρό και τον Τάφο του Αποστόλου Ανδρέα στον ιερό ναό Αγίου Ανδρέα, συνοδεία αντιπροσωπείας της ρωσικής κυβέρνησης. Σημειώνεται ότι ο Απόστολος Ανδρέας είναι προστάτης του ρωσικού ναυτικού από την εποχή του Μεγάλου Πέτρου και η ιστορική του σημαία φέρει σε γαλάζιο χρώμα τον χιαστί σταυρό του αγίου.

Η τελετή ξεκίνησε στις 9.30 το πρωί όταν φρουρά του πλοίου παρατάχθηκε στα πρόπυλα του ναού ενώ στις 10 έγινε δέηση από τον Μητροπολίτη Πατρών Χρυσόστομο. Ο ίδιος προσέφερε στον κυβερνήτη και το πλήρωμα του αντιτορπιλικού εικόνα του Αγίου Ανδρέα (φιλοτεχνημένη από πατρινό αγιογράφο), έλαιο από τον Τάφο του και Αγίασμα από το φρέαερ του αγίου. Επίσης, σε όλα τα μέλη του πληρώματος δόθηκαν εικόνες και φυλακτά αλλά και ευλογίες από την Παναγία, από την Ιερά Μονή του Ομπλού, τις οποίες προσέφερε ο ηγούμενος αρχ. Νεκτάριος Κωτσάκης.

Σημειώνεται ότι το Smetlivy ανήκει στη μόνιμη πλέον ναυτική δύναμη του Ρώσικου Ναυτικού στη Μεσόγειο, ενώ στο παρελθόν έχει επισκεφθεί τη ρώσικη βάση στη Συρία.



Πηγή: pelop.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ