Αρχική » Του Αγίου Ελευθερίου στην Ι.Μ. Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας

Του Αγίου Ελευθερίου στην Ι.Μ. Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας

από kivotos

Με κατάνυξη εορτάσθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας η μνήμη του Αγίου ενδόξου Ιερομάρτυρος Ελευθερίου Επισκόπου Ιλλυρικού.

Επίκεντρο της εορτής υπήρξε ο Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ινεπόλεως Νέας Ιωνίας, όπου φυλάσσεται άφθαρτο το σεπτό σκήνωμα του Αγίου Ελευθερίου, το οποίο μεταφέρθηκε κατά το έτος 1924 από τη Μ. Ασία.

Την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016 τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου πρ. Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Κωνσταντίνου, όπου πλήθος πιστών συνέρευσε ευλαβικά στον Ιερό Ναό για να προσκυνήσει την Ιερά Εικόνα, αλλά και το Ιερό σκήνωμα του Αγίου Ελευθερίου.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής τελέσθηκε Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ με τη συμμετοχή Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Προ της απολύσεως, ο κ. Γαβριήλ τέλεσε την εις Πρωτοπρεσβύτερον χειροθεσία του π. Κωνσταντίνου Παπαγεωργίου, εφημέριου του Ιερού Ναού και απευθυνόμενος σε αυτόν τον κάλεσε να συναισθανθεί το βάρος του σταυρού που θα φέρει, το οποίο αποτελεί βάρος ποιμαντικής ευθύνης και διακονίας προς τον αμπελώνα του Κυρίου, ευχόμενος προς όλους Καλά Χριστούγεννα και η Χάρις του Θεού, δια πρεσβειών του Αγίου Ελευθερίου, να διαφυλάττει πάντοτε όλους.