Αρχική » Μουσικοθεατρική εκδήλωση για τα Χριστούγεννα στη Μητρόπολη Μαρωνείας

Μουσικοθεατρική εκδήλωση για τα Χριστούγεννα στη Μητρόπολη Μαρωνείας

από kivotos

Το απόγευμα της Κυριακής, 18ης Δεκεμβρίου 2016 στην αίθουσα τού Περιφερειακού Θεάτρου Κομοτηνής έγινε η Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως με την ευλογία και παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος, όπως και με την παρουσία τού Δημάρχου, των Στρατιωτικών Αρχών, τού Αστυνομικού Διευθυντού και λοιπών Περιφερειακών και Δημοτικών Συμβούλων και πλήθους θεατών πού παρακολούθησαν την γιορτή με θέμα: «Μυστήριον ξένον και παράδοξον».

Κατά την διάρκεια της ανεγνώσθη η Εγκύκλιος τού Σεβασμιωτάτου με το μήνυμα της, απόσπασμα της Ευαγγελικής περικοπής της Κυριακής πρό της Χριστού Γεννήσεως, και εν συνεχεία παρουσιάστηκαν δραματοποιημενοι μονόλογοι, αποσπάσματα τού Ακαθίστου Ύμνου, Πατερικοί Λόγοι, ενώ ενδιάμεσα ακούγονταν μουσικά άσματα διακεκριμένων καλλιτεχνών, πού απέδωσαν μαθητές της Σύγχρονης Μουσικής Σχολής «Θράκες» με την διεύθυνση της καθηγήτριας Δέσποινας Λεωντζάκου.

Στο κλείσιμο της εκδήλωσης  ο Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων ευχαρίστησε τούς συντελεστές, την θεατρική ομάδα της Ιεράς Μητροπόλεως, τις επιμελήτριες των κείμενων, αλλά και το πλήθος των θεατών και ευχήθηκε να «μή μείνωμεν ξένοι πρός τόν σαρκωθέντα Λόγον, αλλά να προσεγγίσωμεν με πίστιν τό Μυστήριον!»

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ