Αρχική » Η Μητρόπολη Κερκύρας τίμησε τον Καποδίστρια

Η Μητρόπολη Κερκύρας τίμησε τον Καποδίστρια

από kivotos

Σήμερα το πρωί (Τρίτης 29 Σεπτεμβρίου) τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση με τη συμπλήρωση 184 χρόνων από τη δολοφονία του Ιωάννη Καποδίστρια πρώτου κυβερνήτη της Ελλάδος, στην ιερά μονή Υ.Θ. Πλατυτέρας, όπου και βρίσκεται ο τάφος του. Το παρών έδωσαν αντιπροσωπείες των σχολείων της πόλεως με επικεφαλής τους σημαιοφόρους τους, όπως επίσης και ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων κ. Κώστας Γκούσης.

Στο λόγο του ο Μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος εξήρε την προσωπικότητα του Ιωάννη Καποδίστρια, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως αποτελεί βαριά κληρονομιά για το νησί της Κέρκυρας να έχει γεννήσει  έναν τόσο χαρισματικό πολιτικό, μα πάνω από όλα ένα χριστιανό με πίστη στο Θεό και αγάπη για τον άνθρωπο. “Δυστυχώς σήμερα η πατρίδα μας στερείται από ηγέτες του βεληνεκούς του Ιωάννη Καποδίστρια με καθαρή καρδιά, αγάπη για την Ελλάδα μας και ανιδιοτελή προσφορά στους αναξιοπαθούντες”. “Ο φθόνος όμως”, συνέχισε ο Σεβασμιώτατος, “και η διχόνοια, δύο αρνητικά γνωρίσματα του λαού μας, διέκοψαν βιαίως την ολοκλήρωση του έργου του πρώτου Κυβερνήτη”.

Απευθυνόμενος προς τους μαθητές ο κ. Νεκτάριος τους προέτρεψε να μιμηθούν την ακεραιότητα του χαρακτήρα του Καποδίστρια και ως νέα γενιά και συνεχιστές του Έθνους μας να οδηγήσουν με τη φρεσκάδα της νιότης τους και τις νέες ιδέες – με  πίστη στο Χριστό – την πατρίδα μας στην πρόοδο όπως της αξίζει, σε φάρο αξιών και σεβασμού του ανθρώπου ως προσώπου και ψυχοσωματικής οντότητας.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ