Αρχική » “Πόλις Εάλω”: Ένα ποιητικό έργο από την θεατρική ομάδα της Ι.Μ. Ρεθύμνου

“Πόλις Εάλω”: Ένα ποιητικό έργο από την θεατρική ομάδα της Ι.Μ. Ρεθύμνου

από kivotos
 

Τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου παρουσιάστηκε το θεατρικό έργο του  Ρεθυμνιώτη συγγραφέα καί διδασκάλου Εἰδικής Ἀγωγής κ. Γεωργίου Καλογεράκη μέ τίτλο «Πόλις Εάλω», στο πνευματικό κέντρο της ενορίας Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μασταμπά στο Ηράκλειο. 

Το ποιητικό έργο, σε στίχο ζευγαρωτό δεκαπεντασύλλαβο, με  έντονη την παρουσία της Κρητικής διαλέκτου, παρουσίασε με γλαφυρό τρόπο το ιστορικό γεγονός της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης καθώς και τούς σχετικούς θρύλους και τις παραδόσεις, δίνοντας με ωραίο τρόπο το μήνυμα της διδαχής από την ιστορία και της ανάγκης ενότητας και ομοψυχίας.

Στη παράσταση παρέστησαν ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης καί Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος, κληρικοί, εκπρόσωποι του Στρατού, φορέων και πλήθος ανθρώπων.

Ο Μητροπολίτης κ. Ευγένιος αναφέρθηκε με ευγνωμοσύνη στον κ. Γιώργο Καλογεράκη και τα μέλη της θεατρικής ομάδας, ετόνισε ότι η Πόλις είναι για όλους εμάς ιδέα αθάνατη και αιώνια και σημείωσε ότι η παράσταση αυτή προσφέρεται ως «δώρο» στον κ. Ειρηναίο, για τη συμπλήρωση πρίν από λίγες ημέρες (24 Σεπτεμβρίου) εννέα ετών από της ενθρονίσεώς Του στον Αρχιεπισκοπικό Θρόνο. 


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ