Αρχική » Σύναξη στελεχών Νεότητας της Ι.Μ. Πειραιώς στην Παιανία Αττικής

Σύναξη στελεχών Νεότητας της Ι.Μ. Πειραιώς στην Παιανία Αττικής

από kivotos

Πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη συμμετοχή κατηχητών από όλες τις ενορίες της Ι.Μ. Πειραιώς το ετήσιο Συνέδριο Νεότητος στις εγκαταστάσεις των κατασκηνώσεων “Πειραϊκό Χωρίο” στην Παιανία Αττικής.

Τις εργασίες της σύναξης των στελεχών νεότητας κόσμησε με την παρουσία του ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. κ. Ιγνάτιος ο οποίος προεξήρχε στην Κυριακάτικη Θεία Λειτουργία και συλειτούργησε με το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ.

Ο κ. Ιγνάτιος υπήρξε κεντρικός ομιλητής στο συνέδριο με θέμα εισηγήσεως “Σχέση κατηχητή και ενοριακής ζωής. Ζητούμενο ή προαπαιτούμενο;”. Μετά την εισήγησή του ο Μητροπολίτης Σεραφείμ αφού ευχαρίστησε πρώτα τον κ. Ιγνάτιο, ο οποίος υπήρξε όπως ο ίδιος τόνισε ο “λειτουργικός βραχίονας” του πρώην Μητροπολίτου Πειραιώς κ. κ. Καλλινίκου στο έργο δημιουργίας και αρχικής λειτουργίας των κατασκηνώσεων και κατηχητικών σχολείων στη Μητρόπολη του Πειραιά, ευχαρίστησε τα στελέχη που αόκνως εργάζονται στο έργο της Κατηχήσεως και ιδαιτέρως εκείνα που φροντίζουν για την ανανέωση των βοηθημάτων.

Συντονιστής στο συνέδριο ήταν ο Αρχιμανδρίτης της Μητροπόλεως Πειραιώς π. Μεθόδιος Κρητικός.

Στις εργασίες του συνεδρίου που ξεκίνησε από το απόγευμα του Σαββάτου 26 Σεπτεμβρίου 2015 και ολοκληρώθηκε την Κυριακή 27, έλαβαν μέρος πολλοί κατηχητές από όλες τις ενορίες της Μητροπόλεως.

Το Σάββατο με τη φροντίδα του γενικού διευθυντή του Γραφείου Νεότητας της Μητροπόλεως Πειραιώς αρχιμανδρίτη π. Νήφωνος Καπογιάννη, υπήρξαν παράλληλες συνεδρίες σε ομάδες ανά βαθμίδα κατήχησης, ενώ η Κυριακή ξεκίνησε με Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό των Αγίων Θεοδώρων που βρίσκεται εντός της κατασκηνώσεως και ολοκληρώθηκε με την κεντρική ομιλία του κ. κ. Ιγνατίου, την παράδοση των διορισμών των κατηχητών στους ιερείς νεότητας των ενοριών και πλούσιο γεύμα που το Γραφείο Νεότητας παρέθεσε σε όλους τους συμμετέχοντες. 


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ