Αρχική » Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στη Θεσσαλονίκη

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στη Θεσσαλονίκη

από kivotos

Από την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Στο αεροδρόμιο τον υποδέχθηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Αμανατίδης ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης και η υφυπουργός Εσωτερικών Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, οι οποίοι του μετέφεραν τους θερμούς χαιρετισμούς του πρωθυπουργού.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην Διεθνή Διάσκεψη για το θρησκευτικό και πολιτιστικό πλουραλισμό που θα γίνει στην Αθήνα στα μέσα του μήνα.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Εξωτερικών εξήρε τις προσπάθειες «της Μητέρας Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως για την στήριξη της πατρίδας μας» και, υπογράμμισε, ότι η παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη στη Διεθνή Διάσκεψη δεν θα αποτελέσει μόνον τιμή αλλά, επιπλέον, θα συμβάλλει στην αναβάθμιση του διεθνούς διαλόγου για την εμπέδωση της ανάγκης σεβασμού του θρησκευτικού πλουραλισμού.

Στη συνέχεια ο Πατριάρχης πήγε στη Μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς όπου τέλεσε τρισάγιο στον τάφο του μακαριστού Μητροπολίτη Προκοπίου, στον ιερό ναό Αγίου Νικολάου στην Νέα Κρήνη. Στην Καλαμαριά τον υποδέχθηκαν ο Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς Ιουστίνος, ο εκπρόσωπος της Ι. Συνόδου Μητροπολίτης Γουμενίσσης Δημήτριος, ο Δήμαρχος Καλαμαριάς Θ. Μπακογλίδης, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Ν. Βαλεργάκης και πλήθος κόσμου.

Την επομένη (Παρασκευή 2 Οκτωβρίου) ο Πατριάρχης μαζί με τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο βρέθηκε στο Κοινωνικό Παντοπωλείο «Μ.Α.Ζ.Ι.» όπου συνεχάρη το προσωπικό για το φιλανθρωπικό του έργο, που εδώ και 4 χρόνια, έχει καταφέρει να προσφέρει τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης σε πάνω από 1.500 ατόμα στην Θεσσαλονίκη.

Στη συνέχεια, παρέστη σε εκδήλωση που έγινε προς τιμή του στο Δικαστικό Μέγαρο με οργάνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης. Σε αυτή παρέστη και η  πρώην πρωθυπουργός κ. Βασιλική Θάνου.

Το Σάββατο 3 Οκτωβρίου στις 7.30 το πρωί θα γίνει Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στον καθεδρικό ναό Αγίας Σοφίας προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχη, για την εορτή του Αγίου Διονυσίου του Αεροπαγίτου, με τη συνεργασία του Δικηγορικού Συλλόγου της πόλης καθώς ο Άγιος είναι ο προστάτης των νομικών.

 


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ