Αρχική » Ημερίδα για την δια βίου εκπαίδευση κληρικών και λαϊκών στελεχών της Εκκλησίας

Ημερίδα για την δια βίου εκπαίδευση κληρικών και λαϊκών στελεχών της Εκκλησίας

από kivotos

Το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως (Ι.Π.Ε.) της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, με αφορμή την ολοκλήρωση των προγραμμάτων Διά Βίου Εκπαίδευσης των Κληρικών και Λαϊκών Στελεχών της Εκκλησίας, οργανώνει Ημερίδα Ενημέρωσης, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 6μ.μ. στην Κεντρική Αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός» (Πλ. Αγίου Γεωργίου Καρύτση 8).

Τα Προγράμματα Διά Βίου Εκπαίδευσης που υλοποιεί το Ι.Π.Ε. εντάσσονται στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας για παροχή υψηλού επιπέδου επιμόρφωσης στους κληρικούς και τα λαϊκά στελέχη της Εκκλησίας. Στους συμμετέχοντες στα πιστοποιημένα προγράμματα χορηγείται, έπειτα από επιτυχή συμμετοχή στη διαδικασία πιστοποίησης, Βεβαίωση πιστοποιημένης επιμόρφωσης (με μοριοδότηση) με βάση το ισχύον Σύστημα Πιστοποίησης Επιμόρφωσης των δημοσίων υπαλλήλων.

Εκτός από τα Προγράμματα Επιμόρφωσης, που χρηματοδοτούνται από κοινοτικούς και εκκλησιαστικούς πόρους, το Ι.Π.Ε. έχει προχωρήσει με ιδιαίτερη επιτυχία και στην οργάνωση εργαστηρίων-πρακτικών ασκήσεων. Συνολικά, μέχρι σήμερα, στα δέκα  Πιστοποιημένα Προγράμματα και στα Εργαστήρια, οι συμμετέχοντες πλησίασαν τον αριθμό των 3.000.

Τα προγράμματα του Ι.Π.Ε. έχουν ήδη αξιοποιήσει 26 Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος, οι οποίες έχουν συνάψει σύμφωνα συνεργασίας, καθώς και η Αρχιεπισκοπή Κρήτης, οι Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Κρήτης, οι Μητροπόλεις της Δωδεκανήσου και της Πατριαρχικής Εξαρχίας της Πάτμου μέσω της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης.

Σύντομα αναμένεται να διευρυνθεί ο αριθμός των Μητροπόλεων που έχουν υπογράψει σύμφωνο συνεργασίας με το Ίδρυμα, το οποίο επιχειρεί να εμπλουτίσει με νέα μαθησιακά εφόδια κληρικούς  και λαϊκούς, απαραίτητα εργαλεία αντιμετώπισης των σύγχρονων προκλήσεων και προσκλήσεων. 

 

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:

18.00 – 18.30: Προσέλευση

18.30 – 19:00: Έναρξη

Προσφωνήσεις:

  • Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος, Συνοδικός Σύνδεσμος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου με την Συνοδική Επιτροπή επί της Εκκλησιαστικής Εκπαιδεύσεως και Επιμορφώσεως του Εφημεριακού Κλήρου
  • Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος Β’

 

19.00 – 19.30: Το εκκλησιολογικό πλαίσιο της «Δια Βίου Ποιμαντικής Επιμορφώσεως»

Πρωτοπρ. Αδαμάντιος Αυγουστίδης, Αν. Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α., Διευθυντής του Ι.Π.Ε.

 

19.30 – 20.00: Παρουσίαση των αποτελεσμάτων της Πράξης «Προγράμματα Διά Βίου Εκπαίδευσης για την Ανάπτυξη των Κοινωνικών Δεξιοτήτων των Κληρικών και των Λαϊκών Στελεχών της Εκκλησίας» του Ε.Π. «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση»

Κωνσταντίνος Καλτσάς, Σχολικός Σύμβουλος Δ.Ε., Αν. Συντονιστής της Επιστημονικής Ομάδας της Πράξης, Επιστημονικός Συνεργάτης του Ι.Π.Ε.

 

20.00 – 20.30: Παραδοσιακή Μουσική από το Μουσικό σύνολο «Σεμέν»

 

20.30 – 21.00: Συμπεράσματα – Κλείσιμο ημερίδας

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ