Αρχική » Τρίκκης Αλέξιος: Η τελευταία του Λειτουργία ως Μητροπολίτης

Τρίκκης Αλέξιος: Η τελευταία του Λειτουργία ως Μητροπολίτης

από kivotos

Με βυζαντινή λαμπρότητα και συγκίνηση που δεν την έκρυβε κανένας τελέστηκε στον Ιερό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής Σαραγίων η τελευταία αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ. Αλέξιο.

Ο κόσμος κατέκλυσε τον Ιερό Ναό για να πει το «αντίο» στον Δεσπότη του. Να θυμίσουμε ότι από την Δευτέρα ο κ. Αλέξιος θα έχει τον τίτλο του πρώην Τρίκκης και Σταγών, ενώ την Παρασκευή θα υπάρξει η εκλογή του νέου μητροπολίτη.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε όλους τους τρικαλινούς για την αγάπη που του έδειξαν αυτά τα 34 χρόνια που ήταν στο τιμόνι της εκκλησίας της Τρίκκης και Σταγών. Ενώ χαρακτήρισε και άψογη την συνεργασία με όλους τους φορείς του νομού και της πόλης, από νομάρχες, βουλευτές και βέβαια έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους δημάρχους. Μεγάλη ήταν και οι συγκίνηση από τους ιερείς που βρέθηκαν στην Θεία Λειτουργία, ενώ ο πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Παπαγεωργίου χαρακτήρισε ως πατέρα τον Σεβασμιώτατο και του ευχήθηκε για πολλά ακόμη χρόνια να δουλεύει για την τοπική εκκλησία.
Στον Ιερό Ναό εκτός από τους εκατοντάδες πιστούς ήταν ο δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου, οι πρώην δήμαρχοι Χρήστος Λάππας και Γιώργος Σπαθής, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, ο πρώην βουλευτής Ηλίας Βλαχογιάννης, εκπρόσωποι της ΣΜΥ, Αστυνομίας και Πυροσβεστικής.

 

 



Πηγή: trikalaola.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ