Αρχική » Πρόθεση αποχριστιανισμού της Ελλάδος βλέπει ο Αρχιεπίσκοπος

Πρόθεση αποχριστιανισμού της Ελλάδος βλέπει ο Αρχιεπίσκοπος

από kivotos

Στη Ναύπακτο βρέθηκε την Κυριακή 4 Οκτωβρίου, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος για τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγ. Βλασίου κ.Ιεροθέου. Εκεί, σε ομιλία του, επανήλθε στα όσα έγιναν τις τελευταίες ημέρες σχετικά με την περίφημη πλέον δήλωση περί απαλλαγής των μαθητών από το μάθημα των Θρησκευτικών. Θυμίζουμε πως το θέμα ξεκίνησε από δηλώσεις τις αναπληρώτριας υπουργού Παιδείας κ. Σίας Αναγνωστοπούλου, οι οποίες πυροδότησαν την αντίδραση της Εκκλησίας.

 

Στην Ναύπακτο λοιπόν και όπως μεταδίδει το Ναυπακτία News, ο Μακαριώτατος είπε -ανάμεσα σε άλλα – τα εξής:

Τι ανέφερε στον υπουργό Παιδείας όταν ο τελευταίος τον επισκέφθηκε: «Εγώ σαν Αρχιεπίσκοπος έχω τρία πράγματα μπροστά μου και συμβουλεύομαι. Το Ευαγγέλιο, το Σύνταγμα του Κράτους και τον Καταστατικό Χάρτη της Εκκλησίας. Το Σύνταγμα λέει ότι η αγωγή των παιδιών μας πρέπει να είναι εθνική και θρησκευτική. Και προχωράμε παραπέρα και μας δίνεται ο Καταστατικός Χάρτης όπου λέει “Εκκλησία και Πολιτεία συνεργάζονται για την χριστιανική αγωγή του πνεύματος”».

Στη συνέχεια ο Μακαριώτος σχολίασε: «Άρα είναι ξεκαθαρισμένα αυτά τα πράγματα. Οπότε δεν χρειάζεται να έρχεται ο καθένας και να πετά κορώνες και να δημιουργεί εντυπώσεις στον λαό. Αν θέλουμε να αλλάξουμε αυτά τα πράγματα πρέπει να γίνει αλλαγή Συντάγματος. Αλλά για να αλλάξει το Σύνταγμα πρέπει να πάμε στον λαό, στη βάση. Και να είναι το ερώτημα ξεκάθαρο: Τα παιδιά θέλετε να μαθαίνουν θρησκευτικά; Χρειάζεστε εκκλησίες; Χρειάζεστε αρχιερείς; Χρειάζεστε μοναστήρια; Χρειάζεστε την ελληνορθόδοξη κουλτούρα; Αν υπάρξει ένας λαός τρελός που θα πει «όχι» με γειά του με χαρά του. Αλλά αυτά τα πράγματα δεν πρέπει να τα μετακινούμε όπως ο καθένας θέλει….γιαυτό και μας θεωρούν οι έξω αναξιόπιστους».

Αίσθηση έκανε και το σχόλιο του Μακαριωτάτου σχετικά με τους πολιτικούς που τον επισκέπτονται: “Από όλες οι παρατάξεις με έχουν επισκεφθεί. Πολλοί βέβαια λένε πως το κάνουν για ψηφοθηρία….εγώ βρίσκω την ευκαιρία να τους λέω τις θέσεις της Εκκλησίας και τι θέλουμε από τον καθένα”.

Ακόμη, αναφερόμενος στην πρόσφατη επίσκεψη του κ. Μανώλη Γλέζου ανέφερε πως ο ίδιος του ζήτησε, όταν πεθάνει, να αναλάβει ο Μακαριώτατος υπεύθυνα την εκκλησιαστική κηδεία του. “Δεν θα αφήσετε άλλους ανθρώπους να αναμιχθούν σε αυτά τα θέματα. Διότι εγώ αγαπάω και σέβομαι την θρησκεία του πατέρα μου” είπε ο κ. Γλέζος σύμφωνα με τον Αρχιεπίσκοπο.

Καταλήγοντας έκανε ένα αιχμηρό σχόλιο για την τάση εκκοσμίκευσης της εποχής. “Να καταργήσουμε την γιορτή του Αγίου Ιεροθέου. Να την κάνουμε γιορτή της πατάτας, της μελιτζάνας. Καταλαβαίνετε τι γίνεται; Πίσω από όλα είναι ο αποχριστιανισμός της Ελλάδος….Και η υπουργός που φώναξε δεν είναι μόνη της. Είναι η αιχμή του δόρατος….Γι αυτό και είναι οι καιροί πονηροί. Να αγαπάμε, να συγχωρούμε, αλλά να μην είμαστε χαζοί”.

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ