Αρχική » Βρέθηκε η εικόνα της Αγίας Βαρβάρας στην Κεφαλονιά

Βρέθηκε η εικόνα της Αγίας Βαρβάρας στην Κεφαλονιά

από kivotos

Στο σπίτι ενός πιστού στην Κεφαλονιά  βρέθηκε η εικόνα της Αγίας Βαρβάρας που είχε παρασυρθεί από χείμαρρο, μέσα από την ομώνυμη τοπική εκκλησία, κατά τη διάρκεια των έντονων βροχοπτώσεων της 26ης Σεπτεμβρίου. Η εκκλησία βρίσκεται στο χωριό Δράπανο στην είσοδο του Αργοστολίου και την ημέρα των βροχοπτώσεων είχε υποστεί μεγάλες ζημιές από τα νερά και τη λάσπη. Η εικόνα ανακαλύφθηκε δέκα μέρα μετά από τον πιστό, μέσα σε λάσπες.

Την ανακοίνωση για την εύρεση της εικόνας έκανε ο πατήρ Βασίλης Παυλάτος: «Αγαπητοί μου φίλοι, ο καλός Θεός και η Αγία Βαρβάρα έκαναν το θαύμα τους, τώρα το μεσημέρι με ενημέρωσαν ότι βρέθηκε ή εικόνα της Αγίας Βαρβάρας και φυλάσσεται στο σπίτι ενός πιστού χριστιανού. Η χαρά μας απερίγραπτη και η συγκίνηση αμέτρητη, η αγάπη και οι προσευχές του κόσμου απέδωσαν καρπούς. Μέσα στην βδομάδα θα τελεστεί ή Ιερά Παράκληση της Αγίας ως ελάχιστος φόρος τιμής και να παρακαλέσουμε την Αγία να μεσιτεύσει για όλο τον κόσμο».

Ο π. Παυλάτος στάθηκε στο γεγονός ότι «χρειάστηκαν μέρες εκσκαφών από τους πιστούς για να φθάσουν στο εσωτερικό του ναού» ενώ για την εικόνα δήλωσε ότι «πρώτα βρέθηκε το πουκάμισο και στην συνέχεια φανερώθηκε η εικόνα στο πιστό, λες και την έστειλε ο Θεός».


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ