Αρχική » Σε 11 γλώσσες ο Εσπερινός της Αγάπης στη Μητρόπολη Γλυφάδας

Σε 11 γλώσσες ο Εσπερινός της Αγάπης στη Μητρόπολη Γλυφάδας

από kivotos

Την Κυριακή του Πάσχα 16 Aπριλίου 2017, στις 7.00 μ.μ., στον Καθεδρικό Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης Γλυφάδας τελέσθηκε ο Εσπερινός της Αγάπης, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου Μητροπολίτου Γλυφάδας κ. Παύλου.

Ο Σεβασμιώτατος και όλοι οι Ιερείς  της Μητροπόλεως ενδύθηκαν τα άμφιά τους στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Καθεδρικού Ναού και ακολούθως εν πομπή κατευθύνθηκαν στον Καθεδρικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης, όπου περίμεναν εκατοντάδες πιστοί, απ’ όλες τις Ενορίες για να συμμετέχουν στον Εσπερινό της Αγάπης.

Το Αναστάσιμο Ευαγγέλιο της Ακολουθίας, αναγνώσθηκε στις εξής γλώσσες : Ελληνικά, Αγγλικά, Γαλλικά, Σερβικά,  Ρουμανικά, Κοπτικά (Αρχαία Αιγυπτιακά), Αλβανικά, Τουρκικά, από αντίστοιχους Ιερείς, γνώστες των γλωσσών αυτών, καθώς επίσης στα Αρμενικά, Λιβανέζικα και στην Ομηρική διάλεκτο, από λαϊκούς μονωδούς και την χορωδία.

Στη συνέχεια ο Πρωτοσύγγελος της Ιεράς π. Αλέξιος Ψωΐνος, ανέγνωσε από τον Άμβωνα, το Πασχάλιο Μήνυμα του Ποιμενάρχου, για το έτος 2017.

Στο τέλος του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος αντάλλαξε τον πασχαλινό χαιρετισμό με όλους το «Χριστός Ανέστη» και μοίρασε τα πασχαλινά αυγά και από ένα εικονάκι της Αναστάσεως Του Κυρίου μας, σε κληρικούς και λαϊκούς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ