Αρχική » Συνάντηση κατασκηνωτών στον Άγιο Λουκά Ναυπλίου με πρωτοβουλία του Αργολίδος

Συνάντηση κατασκηνωτών στον Άγιο Λουκά Ναυπλίου με πρωτοβουλία του Αργολίδος

από christina

Με πρωτοβουλία του Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκταρίου συγκεντρώθηκαν παλιοί και νέοι κατασκηνωτές απ’ όλη την Ελλάδα στον προσκυνηματικό Ιερό Nαό του Αγίου Λουκά στα Λευκάκια Ναυπλίου.

Ο Μητροπολίτης Αργολίδος κατάφερε να συγκεντρώσει όσους περισσότερους μπορούσε κατασκηνωτές που πέρασαν από τις κατασκηνώσεις μέσα στα 50 χρόνια. 

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 14 Απριλίου 2018 στο χώρο του προσκυνήματος του Αγίου Λουκά. Μεταξύ των παλιών κατασκηνωτών ήταν οι μητροπολίτες Θερμοπυλών Ιωάννης, Μάνης Χρυσόστομος , Αχαΐας Αθανάσιος.

Προηγήθηκε πολυαρχιερατική θεία Λειτουργία χοροστατούντος του τιτουλάριου Μητροπολίτη Θερμοπυλών Ιωάννη και συχοροστατούντων Μητροπολιτών Αρτης Καλλινίκου, Αχαΐας Αθανασίου, Μάνης Χρυσοστόμου και του Αργολίδος Νεκταρίου.

Στο τέλος της θείας λειτουργίας ο Μητροπολίτης Θερμοπυλών μίλησε για την κατασκηνωτική περίοδο, όταν και ο ίδιος ήταν κατασκηνωτής, τόνισε την μεγάλη αγάπη του Μητρ. Αργολίδος για τα νέα παιδιά και την προσπάθεια που κάνει να για να προσεγγίσουν οι νέοι της κατασκηνώσεις.

Ο Μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος ευχαρίστησε τους Αρχιερείς, Ιερείς,παλιούς και νέους κατασκηνωτές που πήγαν στο Ναύπλιο και τίμησαν την πρόσκληση που τους έκανε. Ιδιαίτερα αναφέρθηκε στον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας κ. Αναστάσιο, ο οποίος δεν μπόρεσε να παρεβρεθεί στη συνάντηση κατασκηνωτών στην Αργολίδα, μιας και ο ίδιος θεωρείται ο πρωτεργάτης των κατασκηνώσεων στην Ελλάδα.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ