Αρχική » Διάλεξη στην Σπάρτη για το Ιερό Κουβούκλιο του Πανάγιου Τάφου

Διάλεξη στην Σπάρτη για το Ιερό Κουβούκλιο του Πανάγιου Τάφου

από christina

Η Σχολή Επιστημών Ανθρώπινης Κίνησης και Ποιότητας Ζωής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, το Ινστιτούτο Σπάρτης και το Περιφερειακό Τμήμα Πελοποννήσου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος συνδιοργάνωσαν το απόγευμα της Δευτέρας 23 Απριλίου 2018, στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου στην Σπάρτη, διάλεξη με θέμα: «Το Ιερό Κουβούκλιο του Παναγίου Τάφου στα Ιεροσόλυμα: το μνημείο και το έργο αποκατάστασής του από το Πολυτεχνείο».

Η ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης Σπάρτης αναφέρει: ”Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμούς εκπροσώπων των φορέων που είχαν αναλάβει τη διοργάνωση. Το μεγάλο επίτευγμα της αποκατάστασης του Κουβουκλίου του Παναγίου Τάφου παρουσίασε η προσκεκλημένη, καθηγήτρια του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου και επιστημονικά υπεύθυνη του έργου, κα Αντωνία Μοροπούλου. Η ομιλήτρια αρχικά αναφέρθηκε, εμφανώς συγκινημένη, στον ισχυρό δεσμό με την περιοχή μας, αφού ο αείμνηστος σύζυγός της, Ιωάννης Φούρκας, καταγόταν από τη Λακωνία.

Στη συνέχεια παρουσίασε με αναλυτικό τρόπο την μελέτη και την υλοποίηση του έργου, που έγινε με απόλυτο σεβασμό στην επισκεψιμότητα του μνημείου και στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του. Ολοκληρώνοντας μίλησε για τον Πανάγιο Τάφο ως ζωντανό μνημείο του Χριστιανισμού, που αγγίζει τις ψυχές όσων το επισκέπτονται.

Στον επίλογο της εκδήλωσης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας συνεχάρη θερμά την κα Μοροπούλου και τους συνεργάτες της για το ανεκτίμητης αξίας έργο που επιτέλεσαν στον Πανάγιο Τάφο, το οποίο προέβαλε παγκοσμίως την Ελλάδα και το επιστημονικό δυναμικό της. Επίσης, συνεχάρη τους διοργανωτές για την πρωτοβουλία τους χάρις στην οποία οι παρευρισκόμενοι έγιναν κοινωνοί του σπουδαίου αυτού εγχειρήματος”.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ