Αρχική » Διανομή Καινής Διαθήκης και σχολικών ειδών στο Διδυμότειχο

Διανομή Καινής Διαθήκης και σχολικών ειδών στο Διδυμότειχο

από kivotos

Άρχισε την Δευτέρα 2 του μηνός Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθεί μέχρι τα Χριστούγεννα η δωρεάν διανομή της Καινής Διαθήκης στους μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων, που λειτουργούν στην περιφέρεια της δικαιοδοσίας της Ιεράς Μητροπόλεως Διδυμοτείχου Ορεστιάδος και Σουφλίου, και η δωρεάν διανομή σχολικών ειδών στους μαθητές όλων των Δημοτικών Σχολείων της ιδίας περιφερείας, συμπεριλαμβανομένων και αυτών των μουσουλμανικών.

Ο ίδιος ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Δαμασκηνός επισκέπτεται ένα – ένα τα σχολεία της επαρχίας μας και αφού μιλήσει στους μαθητές των Γυμνασίων και των Λυκείων για την αξία της Καινής Διαθήκης και για την αξία της γνώσης τους μικρότερους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων αντίστοιχα, τους εγχειρίζει την προσφορά αυτή της Εκκλησίας προς την μαθητιώσα νεολαία.

Συγκεκριμένα την Δευτέρα, 2 του μηνός Νοεμβρίου ο Σεβασμιώτατος μοίρασε την Καινή Διαθήκη σε 600 περίπου χριστιανούς μαθητές των Γυμνασίων και του Γενικού Λυκείου Διδυμοτείχου και την Τρίτη, 3 Νοεμβρίου, αφού λειτούργησε στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Γεωργίου Νέας Βύσσας, επί τη εορτή της ανακομιδής των ιερών λειψάνων του Αγίου Γεωργίου, όπου φυλάσσεται απότμημα του ιερού λειψάνου του Μεγαλομάρτυρος, μοίρασε την Καινή Διαθήκη σε 100 περίπου μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου Βύσσας και σχολικά είδη στους 70 μαθητές του Δημοτικού Σχολείου της κωμοπόλεως.

Σημειωτέον ότι τα σχολικά είδη είναι προσφορά της Μ.Κ.Ο «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών προς τους ακρίτες μαθητές.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ