Αρχική » Ι.Μ. Μεσσηνίας: Ημερίδα με θέμα «Αυτισμός: Παιδιά του θεού μας»

Ι.Μ. Μεσσηνίας: Ημερίδα με θέμα «Αυτισμός: Παιδιά του θεού μας»

από christina

Με την παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 12 Μαΐου, στο Κέντρο Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας, μια πολυδιάστατη εκδήλωση με θέμα «Αυτισμός: Παιδιά του θεού μας».

Η εκδήλωση ετέθη υπό την αιγίδα του Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου και περιελάμβανε εισηγήσεις ειδικών επιστημόνων γύρω από το θέμα, μηνύματα γονέων και παιδιών.

Στην εκδήλωση αναφέρθηκαν στο θέμα, η Κοινωνική Λειτουργός του Ασύλου Ανιάτων της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας Κων/να Κανελλοπούλου, η Παιδοψυχίατρος Χριστίνα Καρκατζούλη, η Εργοθεραπεύτρια του Κέντρου Ημέρας Παιδιών & Εφήβων με Αυτισμό Ν. Μεσσηνίας Μαρία Κενσαλή και γονείς παιδιών με αυτισμό.

Την εκδήλωση συντόνισε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας Αρχιμ. Φίλιππος Χαμαργιάς, ενώ η ερμηνεύτρια κ. Αθηνά Χιώτη έδωσε το δικό της μήνυμα μέσα από την υμνολογία της Εκκλησίας μας.

Η εκδήλωση έκλεισε με το μήνυμα ενότητας και ελπίδας που προσέφερε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, προτείνοντας σε όλους τους φορείς να συνεργαστούν γύρω από αυτό το θέμα.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ