Αρχική » 2.000 μαθητές σε σχολεία της Μητροπόλεως Ιωαννίνων στηρίζει η «Αποστολή»

2.000 μαθητές σε σχολεία της Μητροπόλεως Ιωαννίνων στηρίζει η «Αποστολή»

από kivotos

Ο γενικός διευθυντής της «Αποστολής»  κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας επισκέφθηκε σήμερα μαζί με τον Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ. Μάξιμο δημοτικά σχολεία στα χωριά Κατσικάς και Πεδινή, και παρέδωσαν τσάντες με σχολικά είδη. Στο νομό Ιωαννίνων διατέθηκαν συνολικά 2.000 τσάντες με σχολικό υλικό.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Μάξιμος, ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο και την «Αποστολή» για την ευγενική προσφορά τους και αναφέρθηκε στην ανάγκη της κοινωνικής ευθύνης που πρέπει να έχει κάθε άνθρωπος κάτι  που  πρέπει να γίνει κατανοητό από την παιδική ηλικία. «Τα παιδιά, είπε,  είναι το μέλλον του τόπου και ένας λαός που δεν προσέχει το μέλλον του δεν έχει ελπίδα».

Ο κ. Δήμτσας ανέφερε ότι για τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και την «Αποστολή» προτεραιότητα είναι  η εξασφάλιση καλύτερων συνθηκών διαβίωσης και εκπαίδευσης των παιδιών. «Τα τελευταία χρόνια, ανέφερε, υλοποιούμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσεων προστασίας και φροντίδας με στόχο την ουσιαστική ενίσχυση του εκπαιδευτικού έργου. Στη σχολική χρονιά 2015-2016 θα διατεθούν συνολικά περισσότερες από 16.000 τσάντες με σχολικά είδη σε μαθητές και παιδιά πολύτεκνων οικογενειών σε όλη την Ελλάδα σε συνεργασία με τις Ιερές Μητροπόλεις και τους Δήμους».

Χιλιάδες μαθητές έχουν παραλάβει  τσάντες που περιλαμβάνουν  τα απαραίτητα είδη για σχολικές δραστηριότητες και η συγκεκριμένη ενέργεια αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος του χρόνου. Η υλοποίηση του προγράμματος ξεκίνησε στις 11 Σεπτεμβρίου από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο. 

Η Αρχιεπισκοπή με την «Αποστολή» διαθέτουν κάθε μήνα 3.000 δέματα μέσω των σχολείων σε αδύναμες οικονομικά οικογένειες στην Αττική, λειτουργεί κοινωνικά φροντιστήρια και Κέντρο Φροντίδας Παιδιού.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ