Αρχική » Ο Εσπερινός της Αγάπης στη Μητρόπολη Νεαπόλεως

Ο Εσπερινός της Αγάπης στη Μητρόπολη Νεαπόλεως

από ikivotos

Με τον Εσπερινό της Αγάπης και τον Εσπερινό της εορτής του Πολιούχου της Ιεράς Μητρόπολης άρχισαν, την Κυριακή του Πάσχα, 5 Μαΐου 2024, οι λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Τροπαιοφόρου και Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου στον ομώνυμο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό στη Νεάπολη.

Το Ευαγγέλιο της Ανάστασης, κατά την παράδοση της Εκκλησίας,  ανέγνωσαν στην αγγλική, γαλλική, γερμανική, λατινική, σερβική, ρουμανική γλώσσα καθώς και στην ποντιακή διάλεκτο  πατέρες της Τοπικής Εκκλησίας της Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, τελέστηκε πανηγυρικά η Θεία Λειτουργία  ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα ο οποίος πλαισιώθηκε από πλειάδα κληρικών της Μητρόπολης.

Παρών στις ακολουθίες ήταν ο Δήμαρχος του Δήμου Νεάπολης –Συκεών κ. Σίμος Δανιηλίδης, ο βουλευτής κ. Κωνσταντίνος Γκιουλέκας,  καθώς και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο χοροί των ιεροψαλτών απέδωσαν αριστοτεχνικά τους βυζαντινούς ύμνους (ακολουθεί ηχητικό αρχείο), ενώ ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού πρωτοπρεσβύτερος π. Ελευθέριος Κουτσαυτάκης οργάνωσε με αρτιότητα την  Ιερά Πανήγυρη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ