Αρχική » Η Εορτή των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης στην Πολίχνη

Η Εορτή των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης στην Πολίχνη

από ikivotos

Στον πανηγυριζοντα Ιερό Ναό των  Αγίων Ραφαήλ,  Ειρήνης και Νικολάου τελέστηκε Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα.

Τη διακονία του λόγου είχε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Τιμόθεος Ρωμανάς ο οποίος αναφέρθηκε στη χαρά της Ανάστασης και στην αξία της  γνησιότητας της διαπροσωπικής σχέσης με το Θεό.

Οι λατρευτικές εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την τέλεση της Θείας Λειτουργίας την Τρίτη 7 Μαΐου 2024 ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου κ. Βαρνάβα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι  εκατοντάδες φιλοάγιοι πιστοί από όλη τη Θεσσαλονίκη έσπευσαν στο « λόφο» των Μετεώρων – Πολίχνης, για να προσκυνήσουν τα λείψανα των Αγίων και να αποδώσουν την δέουσα τιμή.

Παρών στις ακολουθίες ήταν ο Δήμαρχος Παύλου Μελά κ.Δημήτρης Ασλανίδης και ο βουλευτής κ.Κωνσταντίνος Γκιουλέκας.

Ο  Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Χερουβίμ, από την Ιερά Μητρόπολη Εδέσσης, στο κήρυγμά του, εστίασε  στη νέκρωση του θανάτου την οποία επέφερε η θανάτωση,  δια του σταυρού του Κυρίου . «Ο θάνατος δεν αποτελεί πια το τέρμα της ζωής . «Εξηπάτηται ο απατεών, σχολιάζει ο Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς, υπογραμμίζοντας την αποδυνάμωση και την έκπτωση του θανάτου από το θρόνο της εξουσίας που κατείχε. Η Ανάσταση συνιστά  την επισφράγιση από τον Θεό  της θέωσης του ανθρώπου».

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος επέδωσε πλακέτα σε 4 κυρίες της Ενορίας τιμώντας την υποδειγματική  διακονία τους στο Ναό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ