Αρχική » Μητρόπολη Κορίνθου: Η «Θεοπροσφορά» δίπλα σε κάθε άνθρωπο

Μητρόπολη Κορίνθου: Η «Θεοπροσφορά» δίπλα σε κάθε άνθρωπο

από ikivotos

Με σύνθημα «κανείς πεινασμένος στην Κορινθία μας» καί αυτή τη χρονιά, αλλά και καθ᾿ ολη τη διάρκεια του έτους, η «Θεοπροσφορά» της μητρόπολης Κορίνθου έφθασε και πάλι σε κάθε σπίτι, αναζήτησε και συνάντησε κάθε αναγκεμένο συνάνθρωπό μας και με περισσή αγάπη και διάκριση, χωρίς τυμπανοκρουσίες, ως άλλωστε συνηθίζει να κάνει η Εκκλησία και τόσες άλλες μητροπόλεις στην ελληνική επικράτεια, στάθηκε αρωγός στη δύσκολη καθημερινότητα πολλών συμπολιτών μας.

Στο σύντομο χρονικό διάστημα, από αρχές Απριλίου έως αρχές Μαΐου 2024, σ᾿ έναν μόλις μήνα, η Τράπεζα Τροφίμων και Ενδυμάτων της μητρόπολης Κορίνθου κατόρθωσε να συγκεντρώσει και να προσφέρει τρεις (3) τόνους κρέατα και κοτόπουλα και οκτώ (8) τόνους τρόφιμα, στέλνοντας σε όλους το ευαγγελικό μήνυμα της αγάπης και της αληθινής αλληλεγγύης.

Σύμφωνα με Ανακοίνωση της “Θεοπροσφοράς”, «εκτός από τις Ενορίες της πόλεως της Κορίνθου, που ενίσχυσαν το κατάστημά μας με ελαιόλαδο και τρόφιμα, οι μεγάλοι μας χορηγοί ήταν, όπως πάντοτε, παρόντες με την αξιοθαύμαστη και φιλάνθρωπη παρουσία τους. Η Ιερά Βασιλική και Πατριαρχική Μεγίστη Μονή του Βατοπαιδίου Αγίου Όρους προσέφερε σημαντική ενίσχυση δίνοντας δύο (2) τόνους κοτόπουλα, καθώς επίσης και η Κορινθιακή Εταιρία “ΦΑΡΜΑ ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε”, για πολλοστή φορά, κατέστη αρωγός στην σημαντική φιλανθρωπική προσπάθειά μας, αλλά και ο “Όμιλος Πιέτρη” με χιλιάδες μερίδες ζεστού φαγητού».

Αξίζει να σημειώσουμε πως ο μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, από την πρώτη στιγμή, με την προσωπική μέριμνα και ανύστακτη φροντίδα του, αλλά και με τη σύμπραξη των ικανών συνεργατών του, προσέδωσε άλλη δυναμική στο κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο της “Θεοπροσφοράς”, καθιστώντας αυτήν παράδειγμα αληθινής και θυσιαστικής προσφορά και αγάπης προς τους εμπερίστατους συνανθρώπους μας.

Η Εκκλησία ήταν και παραμένει δίπλα στον άνθρωπο, στον κάθε άνθρωπο, ανεξάρτητα από την καταγωγή, το θρήσκευμα, την εθνική και κοινωνική καταγωγή του. Γι᾿ αυτό και κατορθώνει να διακονεί “εν σιωπή”, ως πράττουν σήμερα το σύνολο των μητροπόλεων της Ελλαδικής Εκκλησίας, προσφέροντας αγάπη και διακονώντας τον άνθρωπο, τον κάθε άνθρωπο, που παραμένει τόσο ξεχωριστός και μοναδικός για το Θεό

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ