Αρχική » Η τρομοκρατία με έκανε να αμφισβητώ το Θεό, δηλώνει Αγγλικανός Προκαθήμενος

Η τρομοκρατία με έκανε να αμφισβητώ το Θεό, δηλώνει Αγγλικανός Προκαθήμενος

από kivotos

Μπορεί η φρίκη μιας τρομοκρατικής επίθεσης να προκαλέσει σε έναν υψηλόβαθμο ιεράρχη ερωτηματικά για την ύπαρξη του Θεού; Στην περίπτωση του Αρχιεπισκόπου Justin Welby, Προκαθημένου της Αγγλικανικής Εκκλησίας στη Μεγάλη Βρετανία φαίνεται πως ναι. Τουλάχιστον έτσι δήλωσε ο ίδιος σε ρεπορτάζ του Guardian, λέγοντας πως ο θάνατος των 130 ανθρώπων στο Παρίσι πριν από λίγες μέρες, «έκανε μια ρωγμή στην πανοπλία της πίστης μου».

Οι δηλώσεις του έγιναν σε ραδιοφωνική εκπομπή του BBC στην οποία εξήγησε πως το Σάββατο το πρωί (στις 14 Νοεμβρίου, την επομένη της σφαγής στο Παρίσι), περπατούσε και προσευχόταν λέγοντας συνέχεια «Γιατί Θεέ μου, γιατί αυτό συνέβη;» και ακόμη «Που είσαι Θεέ μου σε όλο αυτό;» για να καταλήξει πως «Ναι, αμφιβάλλω».

Ο ίδιος σε παλαιότερες δηλώσεις του είχε παραδεχθεί πως αμφιβάλλει για την ύπαρξη του Θεού «με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους». Για παράδειγμα, πριν από ένα χρόνο είχε δηλώσει πως είχε ζητήσει την Θεία παρέμβαση στην αδικία, λέγοντας «Θέε μου, όλα καλά αλλά είναι καιρός να κάνεις κάτι, αν υπάρχεις».

Μιλώντας ειδικά για το τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε πως η χρήση της θρησκείας από μερικούς για να ελέγξουν φανατικούς είναι ένα από τα μεγαλύτερα παγκόσμια προβλήματα σήμερα. «Η πίστη έχει διαφθαρεί» είπε χαρακτηριστικά, ενώ θύμισε πως το Παρίσι ήταν από τα πιο όμορφα μέρη ο ίδιος και η σύζυγος του είχαν επισκεφθεί και πως οι πρόσφατες τρομοκρατικές ενέργειες είναι «απίστευτα σπαρακτικές».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ