Αρχική » ΠΥΛΩΡΟΣ: κ. Ιερώνυμε, γιατί καθυστερεί η εκλογή νέου Μητροπολίτου Μαντινείας

ΠΥΛΩΡΟΣ: κ. Ιερώνυμε, γιατί καθυστερεί η εκλογή νέου Μητροπολίτου Μαντινείας

από ikivotos

Σε αναμονή έως τη σύγκλιση της Ιεραρχίας του Οκτωβρίου βρίσκεται η μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας, για την εκλογή του νέου μητροπολίτου της. ήδη, από την κοίμηση του μακαριστού Ποιμενάρχου της κυρού Αλεξάνδρου.

Τοποτηρητής έχει αναλάβει ο από Σπάρτης και Μονεμβασίας κ. Ευστάθιος, ο οποίος κοσμεί την τοπική Εκκλησία των Αρκάδων και εν γένει την Ελλαδική Εκκλησία. Υπό αυτή την έννοια, αυτό είναι το μόνο παρήγορο, ότι δηλαδή εκεί, προς ώρας, βρίσκεται ποιμαντικά και διαποιμαίνει ένας Ιεράρχης του αναστήματος του Ευσταθίου!

Πλην, όμως, ας μάς απαντήσει ο αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος, εάν, ασφαλώς γνωρίζει: γιατί καθυστερεί η εκλογή του νέου μητροπολίτου Μαντινείας; Μήπως το θέρος και οι “γεωργικές-εδαφικές” εκτάσεις  της περιοχής δεν περισσεύουν χρόνο, ώστε να τακτοποιηθεί το ζήτημα του νέου μητροπολίτου, μιας και η τοπική Εκκλησία της Αρκαδίας, κυρίως, είναι γεωργική περιοχή και οι κάτοικοί της μοχθούν φιλοτίμως για την καθημερινότητά τους;

Δεν θα μπω στην παροχολογία ονομάτων και αρχιερατικών υποσχέσεων δεξιά και αριστερά. Άλλωστε, δεν το έκανα σε καμία εκλογή, αν και τις περισσότερες φορές, τις περισσότερες – αν όχι όλες – οι “τυχεροί” ήσαν γνωστοί πολύ καιρό πριν την εκλογή τους. Μαθαίνω, βέβαια, ότι προετοιμάζεται και προαγωγή επισκοποίησης πολλών Αρχιμανδριτών, κάποιων και από μητροπόλεις κοντά στο κέντρο των Αθηνών!

Τελικώς, πέραν των ονομάτων των “υμετέρων”, θα μάθουμε γιατί  καθυστερεί η εκλογή του νέου μητροπολίτου Μαντινείας; Ίσως, ίσως λέγω ο κ. Ιερώνυμος γνωρίζει, εάν γνωρίζει, κάτι περισσότερο…

Το σίγουρο, πάντως, είναι πως εν μέσω θέρους, προτάσσεται το ενδιαφέρον πάντων στη γη και την καλλιέργεια και αξιοποίησή της. Τα υπόλοιπα, μπορούν να περιμένουν…!

Με εκτίμηση,

Ο ΠΥΛΩΡΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ