Αρχική » Η μνήμη του Αγίου Δωροθέου στη Μητρόπολη Ιερισσού

Η μνήμη του Αγίου Δωροθέου στη Μητρόπολη Ιερισσού

από ikivotos

Την Τετάρτη 5η Μαΐου 2024 που η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του Αγίου Ενδόξου Ιερομάρτυρος Δωροθέου Επισκόπου Τύρου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ επεσκέφθη την Ενορία Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αγίου Προδρόμου και χοροστάτησε στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία προς τιμήν του Αγίου, με την ευκαιρία των ονομαστηρίων του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου και Ιεροκήρυκος της Ιεράς μας Μητροπόλεως Παν. Αρχιμ. π. Δωροθέου Ζέρβα, τον οποίο η Ενορία αυτή και αγαπά και τιμά, γιατί επί μια εικοσαετία την διακονεί ευόρκως και θυσιάζει γι αυτήν και χρόνο και κόπους, εκδαπανώμενος καθημερινώς.

Στην εορταστική Ευχαριστιακή Σύναξη προσήλθε και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ.κ. ΙΟΥΣΤΙΝΟΣ, ο οποίος διατηρεί αγαθές πνευματικές και φιλικές σχέσεις με τον π. Δωρόθεο, όντας ο καλός άγγελος και Μητροπολίτης της ιδιαιτέρας πατρίδος του, δηλαδή της Επανομής.

Τον εορτάζοντα πλαισίωσαν Κληρικοί εκ της Ιεράς μας Μητροπόλεως και εξ άλλων ομόρων Ιερών Μητροπόλεων και τίμησε ο ευλογημένος Λαός του Αγίου Προδρόμου με επικεφαλής την Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου κα Φανή Αναγνώστου.

Στην μικρή προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος παρουσίασε την αγία βιοτή και το Μαρτύριο του Αγίου Δωροθέου, που έζησε την εποχή του Αυτοκράτορος Διοκλητιανού και μαρτύρησε σε ηλικία άνω των εκατό (100) ετών επί Ιουλιανού του Παραβάτου. Τέλος παρουσίασε και το έργο του εορτάζοντος Γενικού του Αρχιερατικού Επιτρόπου, τόσο στην Ενορία του Αγίου Προδρόμου, όσο και σε ολόκληρη την Ιερά Μητρόπολη, ευχόμενος ο Κύριος να του χαρίζει έτη πολλά και υγιεία αμφιλαφή, ώστε να διακονεί την Εκκλησία Του κατά το άγιο θέλημά Του.

Ευχές στον εορτάζοντα απηύθυνε και ο συμπροσευχόμενος Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. ΙΟΥΣΤΙΝΟΣ, κατόπιν παρακλήσεως του Ποιμενάρχου μας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ