Αρχική » Η εορτή του Αγίου Παναγή Μπασιά στη Λέρο

Η εορτή του Αγίου Παναγή Μπασιά στη Λέρο

από ikivotos

Με θρησκευτική λαμπρότητα εορτάστηκε στη Λέρο η μνήμη του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Παϊσίου Παναγή Μπασιά του εν Ληξουρίω Κεφαλληνίας, ενώ παράλληλα άγει τα ονομαστήριά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας κ. Παΐσιος.

ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

Το πρωί της Παρασκευής (7-6-2024), στον εορτάζοντα Ιερό Ναό, ετελέσθη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου ημών κ. Παϊσίου, συμπροσευχομένου του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Στρατονικείας κ. Στεφάνου, συμπαραστατουμένου υπό των αρχιμ. Γεδεών Μαγκριώτη, π. Νικολάου Ταχλιαμπούρη και π. Σεβαστιανού Καζηλιέρη. Κατά την Θεία Λειτουργία παρέστη η Ηγουμένη της Ιεράς Μονής Αγίων Αγγέλων μοναχή Παρασκευή, η μοναχή Ευλογία, αλλά και αρκετοί πιστοί, που παρηκολούθησαν την Θεία Λειτουργία και συμμετείχαν στην χαρά των ονομαστηρίων του Μητροπολίτου μας.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Μητροπολίτης ευχαρίστησε τον Ιερό Κλήρο, τους Ιεροψάλτες, το εκκλησίασμα, αλλά και τους κτήτορες του Ιερού Ναϋδρίου, αφιερωμένου στον Άγιο Παΐσιο Παναγή Μπασιά, που του ευχήθηκαν «έτη πολλά, υγιεινά και πανευφρόσυνα». Τέλος, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους ιερείς και τους λαϊκούς υπαλλήλους που εργάζονται στα γραφεία και των τριών νησιών της Ιεράς Μητροπόλεως, Λέρο, Κάλυμνο και Αστυπάλαια, οι οποίοι καθημερινά τον βοηθούν στον δύσκολο αγώνα, το έργο και την αποστολή της τοπικής Εκκλησίας, συμβάλλοντας καθοριστικά στην καθημερινή διεκπεραίωση διαφόρων υποθέσεων.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, η οικογένεια Αναστασίου, παρέθεσε καφέ και διάφορα παραδοσιακά εδέσματα. Ο Μητροπολίτης μας ευχαρίστησε τους κτήτορες και τους ευχήθηκε όπως «Κύριος ο Θεός, δια πρεσβειών του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Παϊσίου, χαρίζη πλούσια τα αγαθά Του».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ