Αρχική » ΠΥΛΩΡΟΣ: Τα μυαλά τους και μια «λίρα»

ΠΥΛΩΡΟΣ: Τα μυαλά τους και μια «λίρα»

από ikivotos

Όχι! Δεν είναι τυχαίος ο τίτλος: Είμαι επηρεασμένος από ένα σημερινό άρθρο ενός τούρκου οικονομολόγου, ο οποίος ασκεί αυστηρή κριτική στον Υπουργό Οικονομικών της γείτονος, με άρθρο του που δημοσιεύει σήμερα σε εφημερίδα της τουρκικής αντιπολίτευσης και αφορά την περαιτέρω υποτίμηση της εγχώριας λίρας. Γιατί, τι νομίζετε; Τι σχέση έχει το αρχιεπισκοπικό Μέγαρο με λίρες!!!

Μαθαίνω, εκ των έσω, ότι εκκολάπτεται ο διάδοχος της μητροπολιτικής έδρας της Μαντινείας και, όλως τυχαίως, είναι και ανήκει στη στενή χορεία των συνεργατών του αρχιεπισκόπου κ. Ιερώνυμου – ονόματα δε λέμε – . Ας είναι! Είπα και σε προηγούμενη ανάρτηση του ΠΥΛΩΡΟΥ. Παρηγορία μεγίστη στέκει η τοποτηρητεία της μητρόπολης από έναν πανάξιο και αξιοπρεπέστατο ιεράρχη, τον από Σπάρτης Ευστἀθιο και, κατά δεύτερον, Θέρος εγγίζει, ας αφεθεί ο κόσμος εις τα βοσκοτόπια της περιοχής πέραν και πέριξ των μητροπολιτικών ορίων της Τρίπολης, τουτέστιν, ας κοιτάξουν τις “δουλειές” τους οι άνθρωποι και από Οκτώβρη, πρώτα ο Θεός, βλέπουμε για τον διάδοχο…!

Αχ αυτή η λίρα! Θέλω να μιλήσω με βάση το εκκλησιαστικό ρεπορτάζ και σήμερα, όλως ορισμένως, με αποσυντονίζει. Τι το ήθελα το δημοσίευμα του τούρκου οικονομολόγου!

Άλλωστε, ποιος σοβαρός άνθρωπος, σήμερα, με τόσα προβλήματα και τόσες ανάγκες των πολιτών γύρω μας, ασχολείται με λίρες! Ή, μήπως ασχολείται;

Να φύγει η ανυπόφορη ζέστη, να ξεχαστεί και το τουρκικό δημοσίευμα περί της λίρας!

Άραγε, ο συντάκτης και γλωσσικός ιδιωματιστής της φράσης “το μυαλό τους και μια λίρα”, αναρωτιέμαι, πριν εφεύρει και διατυπώσει τη φράση, να είχε διαβάσει κάποιο δημοσίευμα στις οικονομικές στήλες των εφημερίδων της γείτονος;

Με εκτίμηση,

Ο ΠΥΛΏΡΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ