Αρχική » Ο Αρχιεπίσκοπος παρασημοφόρησε τον Δούκα της Βαυαρίας

Ο Αρχιεπίσκοπος παρασημοφόρησε τον Δούκα της Βαυαρίας

από kivotos

Σε πανηγυρική εκδήλωση στις 23 Νοεμβρίου 2015 στον ιερό Ναό των Αγίων Πάντων Μονάχου, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος παρασημοφόρησε τον Δούκα της Βαυαρίας κ. Φραγκίσκο με το μετάλλιο του Αγίου Διονυσίου του Αεροπαγίτη.

Με την τιμητική αυτή διάκριση ο Μακαριώτατος ευχαρίστησε τον Δούκα της Βαυαρίας για την αμέριστη συμπαράστασή του στο πρόγραμμα της “Αποστολής” για τη σίτιση απόρων πολύτεκνων οικογενειών.

Προ διετίας εόρτασε ο Δούκας της Βαυαρίας τα 80 γενέθλιά του και παρεκάλεσε τους επιφανείς εκπροσώπους της βαυαρικής κοινωνίας, αντί δώρων, να καταθέσουν χρήματα για την σίτιση απόρων πολύτεκνων οικογενειών, που πλήττονται από την οικονομική κρίση στην Ελλάδα. Στο κάλεσμά του ανταποκρίθηκαν με περισσή αγάπη οι προσκεκλημένοι και συγκεντρώθηκε ένα σεβαστό ποσό, το οποίο και διετέθη για το πρόγραμμα “Τρόφιμα για οικογένειες με υποσιτιζόμενα τέκνα“ της “Αποστολής”.

Για τη λογιστική υλοποίηση και διεκπεραίωση του προγράμματος χρειάστηκε η διαμεσολάβηση κάι τεχνική υποδομή της Ιεράς Μητροπόλεως Γερμανίας και του ιδρὐματος Στέρνστουντεν (Sternstunden) της Βαυαρικής Ραδιοφωνίας και Τηλεοράσεως. Ο πρώην Πρωτοσύγγελος της Αρχιεπισκοπής και νυν Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος και ο Αρχιερατικός Επίτροπος Βαυαρίας, Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Απόστολος Μαλαμούσης, προέβησαν στις απαραίτητες ενέργειες για τη απρόσκοπτη εφαρμογή του προγράμματος.

Στην τελετή παρασημοφὀρησης παρέστησαν ο Μητροπολίτης Γερμανίας κ. Αυγουστίνος, ο Μητροπολίτης Ιωάννίνων Μάξιμος, ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος, ο Πρωτοσύγγελος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών κ. Συμεών, ο Γενικός Διευθυντής του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος, κ. Αλέξανδρος Κατσιάρας, καθώς επίσης και άλλα μέλη της συνοδείας του Μακαριωτάτου, που επισκέπτονται το Μόναχο και το Βερολίνο, κατόπιν προσκλήσεως του Υπουργείου Εξωτερικών της Γερμανίας. Την Ελληνική Πολιτεία εκπροσώπησε η Γενική Πρόξενος στο Μόναχο, κ. Παναγιώτα Κωνσταντινοπούλου.

Στην εκδήλωση παρέστησαν επίλεκτα μέλη της βαυαρικής κοινωνίας, εκπρόσωποι των εκκλησιών, η πρόεδρος του Εβραικού Συμβουλίου Μονάχου κ. Κνόμπλοχ, πρόξενοι άλλων χωρών και εκπρόσωποι της παροικίας μας στο Μόναχο.

Η ευεργετική προσφορά του Δούκα της Βαυαρίας, υπογραμμίζει για μια ακόμη φορά τις μακροχρόνιες φιλικές σχέσεις Ελλάδος και Βαυαρίας, που καλλιεργούνται μέχρι και σήμερα και μεταλαμπαδεύουν έμπρακτα μηνύματα ελπίδας και αισιοδοξίας για το μέλλον των δύο λαών και πολιτισμών.Πηγή: www.europolitis.eu

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ