Αρχική » Μια όμορφη γιορτή της νεολαίας στη Μητρόπολη Πατρών

Μια όμορφη γιορτή της νεολαίας στη Μητρόπολη Πατρών

από kivotos

Στο συνεδριακό κέντρο του ΑΤΕΙ Πατρών, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των Πρωτοκλητείων, με μεγάλη επιτυχία ἡ εορτή της Νεολαίας της Μητροπόλεως Πατρών. Την έναρξη της εκδήλωσης έχε ὁ Ἀρχιμανδρίτης π. Ειρηναίος Σωτηρόπουλος, ὁ οποίος έχει ορισθεί από τον Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο ως υπεύθυνος Νεότητας.

 Τα παιδιά μέσα από ένα σύγχρονο και πρωτότυπο τρόπο (προβολή ταινιών μικρού μήκους- τραγούδια) παρουσίασαν την προσφορά των κατηχητικών και των νεανικών συντροφιών της Μητρόπολης, ενώ μετέφεραν την αγωνία τους για το παρόν και το μέλλον του τόπου μας και κατέθεσαν τις προτάσεις τους για ένα καλύτερο αύριο της πατρίδας μας.

 Ὁ Σεβασμιότατος στην ομιλία του ευχαρίστησε τον Επίσκοπο Κερνίτσης κ. Χρύσανθο, μέχρι πρότινος υπεύθυνο Νεότητας της Μητροπόλεως και συνεχάρη, τον νέο υπεύθυνο, τον π. Ειρηναίο και τούς συνεργάτες του για την άρτια οργάνωση της εκδηλώσεως.

Αναφερόμενος στα παιδιά, μεταξύ των άλλων, είπε χαρακτηριστικά: «…Τά νιάτα της Πάτρας με τα φωτεινά πρόσωπά τους, τα λαμπερά μάτια, τις καθαρές καρδιές, τις ωραίες πνευματικές αναζητήσεις και την δροσιά της επικοινωνίας, είναι το καμάρι μας και το καύχημά μας. Για αυτά τα παιδιά, αγωνιζόμαστε, προσευχόμαστε και εργαζόμαστε, ώστε να τους δώσουμε απάντηση στα ερωτήματα τους, νόημα στη ζωή τους, όραμα στην προσπάθειά τους. Κυρίως όμως να τα κάνουμε ναούς θεοφόρους, αφού αυτός είναι ὁ σκοπός και ὁ προορισμός του ανθρώπου…»

Την εκδήλωση παρουσίασε ὁ π. Χαράλαμπος Παπαδόπουλος, ενώ ευχαριστίες απεύθυνε προς όλους ὁ π. Ειρηναίος Σωτηρόπουλος. Επίσης με λόγια από καρδίας μίλησε και ὁ Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος.

 


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ