Μια νέα υπηρεσία, με την οποία οι πιστοί θα μπορούν επικοινωνήσουν με Ιερείς μέσω μιας ειδικής διαδικτυακής πλατφόρμας, οργάνωσε το Συνοδικό Τμήματος για τις Σχέσεις της Εκκλησίας με την Κοινωνία και τα ΜΜΕ, του Πατριαρχείου Μόσχας.

Το μέτρο κρίθηκε αναγκαίο καθώς και στη Ρωσία  το σύνολ οτων πιστών δεν μπορούν να επισκεφτούν τους ναούς εξαιτίας της πανδημίας του COVID-19 δεν μπορούν να επισκέπτονται τους ναούς.Οι πιστοί από το σπίτι τους στο εξής θα μπορούν μέσω βιντεοκλήσεων να επικοινωνήσουν με Ιερείς, να εκφράσουν τις απορίες τους, να ζητήσουν συμβουλές ή απλώς να συνομιλήσουν για ο,τιδήποτε τους απασχολεί.

Για το λόγο αυτό δημιουργήθηκε σε συγκεκριμένο ιστότοπο η ομάδα "Συζητήστε με τον ιερέα» μέσω της οποίας γίνεται στο εξής αυτή η ιδιότυπη επικοινωνία.
Στο πρόγραμμα συμμετέχουν αρχικά έξι Ιερείς από διάφορες περιοχές της Ρωσίας, οι οποίοι έχουν σημαντική εμπειρία διαδικτυακής επικοινωνίας.
Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι όλες οι συνομιλίες προστατεύονται και δεν υπάρχει θέμα αναφορικά με την παραβίαση των προσωπικών δεδομένων