Αρχική » Συνάντηση Γάλλου Πρέσβη και Αρχιεπισκόπου

Συνάντηση Γάλλου Πρέσβη και Αρχιεπισκόπου

από kivotos

Tον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο επισκέφθηκε ο Γάλλος Πρέσβης στην Αθήνα κ. Christophe Chantepy. Υποδεχόμενος τον κ. Πρέσβη ο Αρχιεπίσκοπος τον ρώτησε για το ρυθμό της ζωής στη Γαλλία μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα της 13ης Νοεμβρίου. Ο Κ. Chantepy απάντησε πώς «υπάρχει άγχος, αλλά και αποφασιστικότητα. Αυτό που κυρίως εθίγη είναι οι αξίες, που διέπουν τις ανθρώπινες σχέσεις μεταξύ των λαών, όπως η ελευθερία, η αλληλεγγύη και η αγάπη».

Μετά τη κατ’ ιδίαν συνομιλία τους ο κ. Πρέσβης δήλωσε στο ραδιοσταθμό της Εκκλησίας: “είχαμε την ευκαιρία μιας πολύ ωραίας συνάντησης με τον Μακαριώτατο. Μιλήσαμε για τις σχέσεις μεταξύ Ελλάδας – Γαλλίας και για τις ομορφιές της Ελλάδας. Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε κι ο Μακαριώτατος με προσκάλεσε να συναντηθούμε σ’ ένα ελληνικό μοναστήρι.”

Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος δήλωσε επίσης: «Θέλω να εκδηλώσω τη χαρά μου για τη συνάντηση με τον κ. Πρέσβη της Γαλλίας. Ήταν μια μεγάλη ευκαιρία. Συζητήσαμε για τη φιλία μεταξύ Γαλλίας και Ελλάδας, για τα σύγχρονα προβλήματα που υπάρχουν στον κόσμο και επιβεβαιώσαμε την ανάγκη να συνεργαστούν τα κράτη μας για τις ανάγκες της εποχής».

Νωρίτερα, ο Αρχιεπίσκοπος συναντήθηκε με το Προεδρείο της ΕΠΟ. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Γκιρτζίκης μετά τη συνάντηση δήλωσε: «Επισκεφθήκαμε σήμερα τον Αρχιεπίσκοπο για να ζητήσουμε τη συνδρομή του για τη δημιουργία ενός προπονητικού κέντρου για τις εθνικές ομάδες όλων των ηλικιών». Το ενδιαφέρον του Μακαριωτάτου, επισήμανε, μας συγκινεί ιδιαίτερα. Αυτό το έργο θα είναι έργο προσφοράς στη νεολαία. Μαζί με την Εκκλησία η Ομοσπονδία μπορούμε να επιτελέσουμε ένα έργο που θα το αγκαλιάσει η ελληνική κοινωνία, γιατί οι εθνικές ομάδες είναι αυτές που μας εκπροσωπούν στις ξένες χώρες και δένουν την ομογένεια με την πατρίδα. Νομίζω ότι η συμβολή της Εκκλησίας θα είναι πολύ μεγάλη σ’ αυτόν τον σκοπό».

Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος μετά τη συνάντηση τόνισε: «πολύ ωφέλιμα θα είναι αυτά τα έργα. Και να σκεφθούμε ότι η Εκκλησία δεν έχει άλλο σκοπό, παρά να εξυπηρετεί τους ανάγκες του λαού μας και ιδιαίτερα των παιδιών μας. Πιστεύω ότι η Διοίκηση της Εκκλησίας δε θα είχε αντίρρηση, αν βρεθούν οι κατάλληλοι τόποι. Υπάρχει, όμως, η δυσκολία του κράτους, επισήμανε ο Μακαριώτατος. Γιατί το κράτος όπου δει εκκλησιαστικό τόπο, τον θεωρεί είτε δημοτικό, είτε δημόσιο ή δασικό. Επομένως δεν αρκεί μόνο η θέλησή μας. Χρειάζεται και συνεργασία με άλλες πλευρές.

Τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο επισκέφθηκαν στη συνέχεια ο πρόεδρος και μέλη του Παραολυμπιακού κινήματος. Ο πρόεδρος κ. Γιώργος Φουντουλάκης δήλωσε ότι «ζήτησαν από τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο να τους παραχωρήσει μία έκταση για να γίνει ένα όνειρό τους πραγματικότητα. Να δημιουργηθεί δηλαδή ένα μεγάλο αθλητικό κέντρο που θα καλύπτει όλες τις ανάγκες των αθλητών με αναπηρία τόσο στο Νομό Αττικής, όσο και στην περιφέρεια. Η χρηματοδότηση του έργου, τόνισε ο κ. Φουντουλάκης, θα γίνει μέσω ΕΣΠΑ κι από την κ. Περιφερειάρχη, που βλέπει θετικά το έργο αυτό. Για εμάς, συνέχισε ο πρόεδρος του Παραολυμπιακού κινήματος, το έργο αυτό θα είναι μία καλή ευκαιρία για να λύσουμε όλα τα προβλήματα αθλητών με αναπηρία και θα χρωστάμε μεγάλη ευγνωμοσύνη στην Εκκλησία και στον Αρχιεπίσκοπο προσωπικά, ο οποίος έδειξε ενδιαφέρον και συγκινήθηκε. Και είναι μεγάλη τιμή για μας ότι παλαιότερα μας είχε επισκεφθεί.

«Δίκαιο χαρακτήρισε το αίτημά τους ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε, όπως άλλωστε κάνουμε για όλους τους ανθρώπους, τόνισε ο Μακαριώτατος»

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ