Αρχική » Στη Σύρο γιορτάστηκε ο Άγιος Νικόλαος παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας

Στη Σύρο γιορτάστηκε ο Άγιος Νικόλαος παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας

από kivotos

Με τις δέουσες τιμές η Σύρος γίορτασε σήμερα τον Πολιούχο της Άγιο Νικόλαο, προστάτη των ναυτικών σε όλο τον κόσμο, του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος.

Σύσσωμος ο λαός του νησιού συνέρρευσε στον εορτάζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, όπου τελέστηκε η Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωροθέου Β’ και παρόντος του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου.

Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ, ενώ στις εκδηλώσεις παρευρέθηκε επίσης ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος.

Παρουσία του Καθολικού Επισκόπου Σύρου π. Πέτρου Στεφάνου, των τοπικών αρχών, των στρατιωτικών αρχών και των σωμάτων ασφαλείας, σπουδαστών της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού, της νεολαίας του νησιού αλλά και πλήθους πιστών, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος απένειμε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το μετάλλιο της Ιεράς Μητροπόλεως.

Στη συνεχεία, κατά τη διάρκεια της λιτάνευσης της εικόνας και αποτμήματος από τα ιερά λείψανα του Αγίου Νικολάου τελέστηκε δέηση υπέρ των ναυτιλλομένων τόσο στην Πλατεία Μιαούλη, όσο και στην Πλατεία Κανάρη, όπου πραγματοποιήθηκε ρίψη στεφάνου στη θάλασσα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στη μνήμη των πνιγέντων ναυτικών.

Στις εκδηλώσεις συμμετείχε επίσης η Φιλαρμονική του Πολεμικού Ναυτικού και τιμητικό άγημα, η Φιλαρμονική του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης και οι Πρόσκοποι Σύρου, ενώ ελλιμενισμένα σκάφη τόσο του Ναυτικού Ομίλου Σύρου, του Πολεμικού Ναυτικού αλλά και ιδιωτών προσέδωσαν μεγαλύτερη αίγλη στο σύνολο των εορταστικών εκδηλώσεων.

Σημειώνεται ότι στις 6 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση εντός του ιερού ναού Αγίου Νικολάου από τη χορωδία του Αγίου Νικολάου και τη χορωδία Αγίου Γεωργίου Καρύτση.Πηγή: www.koinignomi.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ