Αρχική » “Η αγάπη πάντα ελπίζει” το μήνυμα από τις Σέρρες

“Η αγάπη πάντα ελπίζει” το μήνυμα από τις Σέρρες

από kivotos

Παρά την χαμηλή θερμοκρασία της «παγερής εποχής» , μια ζεστή ατμόσφαιρα δημιουργήθηκε το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου το απόγευμα στον φιλόξενο χώρο του παλαιού “Ορφέα” Σερρών, όπου με μεγάλη επιτυχία έλαβε χώρα συναυλία φιλανθρωπικού χαρακτήρα που διοργάνωσε η τοπική Εκκλησία, υπό την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Θεολόγου και την πρόθυμη συνεργασία όλων των Σερραϊκών Τηλεοπτικών Σταθμών και του Εκκλησιαστικού τηλεοπτικού σταθμού 4Ε.

Με τον γενικό τίτλο ‘’Η αγάπη πάντα ελπίζει!‘’ η όμορφη εορταστική εσπερίδα που εντάχθηκε στο πλαίσιο του εφετινού Εράνου Αγάπης , είχε ως σκοπό την υπεύθυνη ενημέρωση του λαού για το φιλανθρωπικό έργο της  Μητρόπολης που αποσκοπεί στην στήριξη των αναξιοπαθούντων αδελφών μας και ακολούθως την πνευματική προετοιμασία για την μεγίστη εορτή των Χριστουγέννων μέσα από τους εκκλησιαστικούς ύμνους και τα παραδοσιακά τραγούδια.

Το εναρμονισμένο με την ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων πρόγραμμα της εκδήλωσης περιελάμβανε την συμμετοχή των χορωδιών ‘’Οι Δομέστικοι της Δράμας’’ και ‘’Λύκειο Ελληνίδων Δράμας’’ υπό την διεύθυνση του πρωτοψάλτου κ. Γρηγ. Παπαεμμανουήλ. Οι δύο χορωδίες απέδωσαν με μοναδικό τρόπο βυζαντινούς εκκλησιαστικούς ύμνους του αγ. Δωδεκαημέρου όπως επίσης και επίκαιρα εορταστικά τραγούδια και παραδοσιακά κάλαντα. Διάνθισμα στο ευφρόσυνο κλίμα υπήρξε η προβολή ταινιών μικρού μήκους με αναφορές στο πνευματικό, πολιτιστικό και φιλανθρωπικό έργο της τοπικής Εκκλησίας, υπενθυμίζοντας στο πολυπληθές κοινό, πως μέσα από τον κάθε συνάνθρωπό μας συναντούμε τον ίδιο Τον Χριστό.

Την  άρτια οργανωμένη συναυλία, η οποία αναμεταδόθηκε απευθείας μέσα από τα τοπικά τηλεοπτικά κανάλια αλλά και από το ραδιοσταθμό της Μητρόπολης ‘’Ράδιο Κιβωτός’’, έκλεισε ο Μητροπολίτης κ. Θεολόγος, ο οποίος, αναφέρθηκε στην μεγάλη αρετή της φιλοπτωχείας τονίζοντας πως το έργο της Εκκλησίας, σε μία εποχή ανθρωποκτόνου αδιαφορίας και ψυχοκτόνου εφησυχασμού, είναι ουσιαστικά αντιστασιακό και θυσιαστικό. «Πίστη δίχως έργα, είναι πίστη νεκρή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος, εκφράζοντας παράλληλα την ευγνωμοσύνη του προς τους εργάτες και συντελεστές του φιλανθρωπικού έργου της Μητροπόλεως, κληρικούς και λαϊκούς. Υπεγράμμισε επίσης πως «η Εκκλησία εμπνέει αθόρυβα με την πίστη τον υγιή εθελοντισμό για να μην σβήσει το καντήλι της ελπίδος προσφέροντας το ήθος του Χριστού».


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ