Αρχική » Σε τροχιά μπαίνει η αναστήλωση της Μονής Αγίου Αντωνίου στο Βένι Αμαρίου στο Ρέθυμνο

Σε τροχιά μπαίνει η αναστήλωση της Μονής Αγίου Αντωνίου στο Βένι Αμαρίου στο Ρέθυμνο

από kivotos

Μία νέα ελπιδοφόρα περίοδος αρχίζει να διαφαίνεται για τη Μονή τού Αγίου Αντωνίου στό Βένι Αμαρίου στο Ρέθυμνο. Συγκεκριμένα, την Τρίτη 1η Μαρτίου 2016, σε συνέχεια της πρώτης συναντήσεως όλων των αρμοδίων φορέων για την αναστηλωση τού Μετοχίου τού Αγίου Αντωνίου της Ιεράς Μονής Αρκαδίου στό Βένι, η οποία πραγματοποιήθηκε Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, ο Μητροπολίτης κ. Ευγένιος, συνοδευόμενος από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο, Πρωτ. Νικόλαο Νικηφόρο, μέ τα μέλη της Επιτροπής Αναστηλώσεως και στελέχη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ρεθύμνου επισκέφθηκαν τό Μετόχιο, για να δούν τήν υφιστάμενη κατάσταση και να προγραμματίσουν τίς επόμενες δράσεις τους.

Παρόντες ήταν: από τήν Ιερά Μονή Αρκαδίου ο Παν. Αρχιμ. Τίτος Βαμβακάς, Ιεροεπιστάτης της Μονής, ο Παν. Αρχιμ. Ευμένιος Τσιλιμπώκος, μέλος τού Ηγουμενοσυμβουλίου, κα ο κ. Μάνος Παντελιδάκης, Γραμματέας της Μονής, ο κ. Εμμανουήλ Γοργοράπτης, Γραμματέας τού Οργανισμού Διοικήσεως Μοναστηριακής Περιουσίας Νομού Ρεθύμνης, από τήν Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης ο κ. Κωνσταντίνος Σαββάκης, Διευθυντης της Διευθύνσεως Διοικητικού Οικονομικού, από τον Δήμο Αμαρίου ο Δήμαρχος κ. Παντελεήμων Μουρτζανός και η κ. Ευρυδίκη Πατρικαλάκη της Τεχνικής Υπηρεσίας τού Δήμου, από τήν Εφορεία Αρχαιοτήτων Ρεθύμνου η Πολιτικός Μηχανικός κ. Μαρίτα Βασιλάκη και η Αρχαιολόγος κ. Αναστασία Φιολιτάκη, ο κ. Νικόλαος Καραγιαννακης, εκδότης της εφημερίδας «ΡΕΘΕΜΝΟΣ», η κ. Ασημένια Ιερωνυμάκη, Πάρεδρος Βολεώνων Αμαρίου, ο κ. Γεώργιος Καραγιαννακης, Πρόεδρος τού Πολιτιστικού Συλλόγου Βολεώνων, ο κ. Ιδομενέας Καλοειδάς και άλλοι, οι οποίοι ενδιαφέρονται και δραστηριοποιούνται για τήν αποκατάσταση τού Ιερού Μετοχίου.

Αποφασίσθηκε αρχικά να αναλάβει ο Δήμος Αμαρίου την επισκευή τού δρόμου πού οδηγεί στη Μονή και να γίνει περίφραξη τού χώρου. Και ακολούθως να επισπευθεί η μελέτη για την συνολική αναπλαση τού χώρου, σε συνέχεια της ήδη εγκεκριμένης μελέτης για την αποκατάσταση τού  Ηγουμενείου, και να προταθεί για ένταξη στο Πρόγραμμα INTERREG από τήν Εφορεία Αρχαιοτήτων.

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ