Αρχική » Κραυγή Πίστεως και Ομολογίας από την Καινή Διαθήκη

Κραυγή Πίστεως και Ομολογίας από την Καινή Διαθήκη

από christina

Του π. Σπυρίδων Σκουτή*

Ο Δρόμος της σωτηρίας δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα… Ο Δρόμος της σωτηρίας είναι Σταυρικός. Χωρίς Σταυρό σωτηρία και ανάσταση δεν υπάρχουν.

Παρακάτω θα διαβαστεί πνευματικά προστάγματα της Καινής Διαθήκης που ίσως την έχουν σκονισμένο και κρυμμένο σε κάποιο ράφι. Ας αφήσουμε τα διαμάντια των γραφών να μιλήσουν από μόνα τους. Για την πίστη, την ομολογία, τη σωτηρία και το μαρτύριο …

Προσέχετε από τους ανθρώπους γιατί θα συλλαμβάνουν θα σας καταδιώξουν, θα σας παραδώσουν τις συναγωγές, θα σας κλείσουν στις φυλακές και θα σας οδηγήσουν μπροστά σε βασιλιάδες και ηγεμόνες εξαιτίας μου. Όλα αυτά θα σας δώσουν την ευκαιρία να δώσετε μαρτυρία για μένα. Νοιώστε το καλά, πως δεν χρειάζεται να προετοιμάσετε πριν από την απολογία σας, γιατί θα σας δώσω λόγια και ευφυία, και σε αυτό δεν θα μπορέσουν να αντισταθούν ή να αντισταθούν οι αντίπαλοί σας. Θα παραδοθείτε από γονείς και αδέρφια, από συγγενείς και φίλους, και μερικοί από εσάς θα σας σκοτώσουν. Όλοι θα σας μισούν την εξήθεια μου. Δεν θα χαθεί ούτε μια τρίχα από το κεφάλι σας. Με την επιμονή σας θα σώσετε την ζωή σας. (Λουκ. Κα 12-19)

Αν εμένα σκοτώθηκαν, θα καταδιώσουν και εσάς. (Ιω. Ιε’20)

Θα σας παραδοθούν σε ταλαντούχους και θα σας σκοτώσουν, και όλοι οι λαοί θα σας μισούν εξαιτίας μου. (Ματθ, κδ’9)

Μακάριοι εσείς όταν σας χλουάσουν και σας καταδιώζουν και σας κακολογούν με κάθε ψευτική κατηγορία εξ αιτίας μου. Να αισθάνεστε χαρά και αγάλλιαση, γιατί θ’ανταμειφθείτε με το πιο πάνω στα ουράνια. Έτσι εσκεμμένα και οι προφήτες πριν από εσάς. (Ματθ.ε’11-12).

Οι πατέρες απαντώνται με καλά λόγια, στις διώξεις με patience, στις φλερτ με λόγια φιλικά. Κατανθούμε σαν τα σκουπίδια όλου του κόσμου, όπως αυτή θεωρούμε τις απομεινώσεις της κοινωνίας. (Α ‘Κορ. Δ’, 12-13).

Να προσεύχεστε για το καλό των επιτηκτών σας, να ζητάτε την ευλογία του Θεού γι ‘αυτό και όχι να καταλαβαίνετε. (Ρωμ. ΙΒ, 14).

Να αγαπάτε τους εχθρούς σας, να δώσετε ευχές σ’αυτούς που σας δίνουν καταλήξεις, να επιτελέσετε όσους σας μισούν, και να προσευχηθείτε για εκείνους που κακομεταχειρίζονται και καταδιώκουν σας (Ματθ. Ε’44).

Μην αγρυπνώ και προσεύχεστε, για να μην σας νικήσει ο πειρασμός, το πνεύμα είναι πρόθυμο, η σάρκα όμως αδύναμη. (Ματθ. Κστ ‘, 41).

Ο κόσμος θα σας κάνει να υποφέρετε αλλά εσείς θα έχετε θάρρος, γιατί εγώ τον έχει νικήσει τον κόσμο (Ιω. Ιστ ’33).

Αγαπητοί μου, μην παραξενέψεις για την φοβερή δοκιμασία με την οποία δοκιμάζεις, ότι ήταν κάτι παράξενο. Αντίθετα, να χαίρεστε να συμμετάσχετε στις παθήσεις του Χριστού, γιατί έτσι θα γεμίσετε χαρά και αγαλλίαση, όταν αποκαλύψει τη δόξα του. Μακάριοι εσείς αν σας ντροπαράξουν για το όνομα του Χριστού. Γιατί ο Πνεύμα του Θεού στο σύνολό του (μεγαλοπρέπεια και δύναμη αναπαύεται πάνω σας αυτό το όνομα από αυτό που βλασφημείται από εσάς, όμως, είναι ευγενικό ( Α ‘Πέτρος δ’12-14 ).

Καλό αγώνα, Καλό Παράδεισο!

 

*Απόφοιτος ΕΙΕΚ Ριζαρείου Εκκλησιαστικής σχολής. Εφημέριος Ενοριών Αγίου Γεωργίου Ρεπανιδίου Λήμνου και Γεννήσεως Χριστού Ρωμανού Λήμνου. Υπέυθυνος Νεότητας και Αιρέσεων στην Ιερά Μητρόπολη Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ