Αρχική » Ο Φίλης είδε τον Μαρξ, αλλά αυτός ήταν καρδινάλιος

Ο Φίλης είδε τον Μαρξ, αλλά αυτός ήταν καρδινάλιος

από kivotos

Μια ενδιαφέρουσα συνάντηση είχε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης την περασμένη Δευτέρα κατά την επίσκεψη του στο Οικουμενικό Πατριαρχείο (όπου και έψαλε το «Πιστεύω»). Σύμφωνα με ρεπορτάζ κυριακάτικης εφημερίδας, ο κ. Φίλης στο γεύμα που παρέθεσε προς τιμήν των καλεσμένων του ο Οικουμενικός Πατριάρχης βρέθηκε πλάι στον Γερμανό Καρδινάλιο Μάρξ. Όπως ήταν φυσικό ο Έλληνας υπουργός Παιδείας ενθουσιάστηκε στο άκουσμα του ονόματος του Γερμανού καρδινάλιου και προσωπικού απεσταλμένου του Πάπα στη θρονική λειτουργία του Αποστόλου Ανδρέα και του απάντησε: «Beautiful name».

Ο εν λόγω μάλιστα καρδινάλιος, ο οποίος είναι και συγγραφέας βιβλίου για την οικονομία, έδειξε ενδιαφέρον να μάθει για την άποψη που έχουν οι Έλληνες για τους Γερμανούς πιάνοντας κουβέντα αυτή τη φορά με τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μ. Μπόλαρη.

Ο τελευταίος αρκέστηκε να του απαντήσει ότι οι ¨Έλληνες «Έχουν καλό πολιτικό αισθητήριο», αλλά ο καρδινάλιος ήθελε περισσότερες διευκρινίσεις και επανήλθε: «Αυτό σημαίνει ότι τώρα οι σχέσεις με τους Γερμανούς είναι καλές τώρα;» ρώτησε ο Γερμανός ιερωμένος και πρόσθεσε ότι «Υπάρχει και αγάπη ανάμεσα στη Μέρκελ και στον Τσίπρα».

Η απάντηση του κ. Μπόλαρη ήταν όλα τα λεφτά: «Και συνεργασία, κυρίως έχουν συνεργασία» του είπε και σταμάτησε τη συζήτηση απευθύνοντας πρόσκληση στον καρδινάλιο να επισκεφτεί την Ελλάδα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ