Αρχική » Αρχιεπίσκοπος: ”Ο Μανώλης Γλέζος υπήρξε το σύμβολο της Εθνικής Αντίστασης”

Αρχιεπίσκοπος: ”Ο Μανώλης Γλέζος υπήρξε το σύμβολο της Εθνικής Αντίστασης”

από christina

 

 

Kάτω από αυστηρά μέτρα  και με την παρουσία , λίγων συγγενών και  του δημάρχου Αθηνάιων Κώστα Μπακογιάννητελέστηκε σήμερα,  η εξόδιος ακολουθία του αγωνιστή Μανώλη Γλέζου από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο Β’ στο Ά κοιμητήριο των Αθηνών.

Για τον Μανώλη Γλέζο οκ ίερώνυμος είπε: “Ο Μανώλης Γλέζος υπήρξε το σύμβολο της Εθνικής Αντίστασης σε ώρες συμφοράς της πατρίδος μας. Έπραξε διό ελάλησε, μίλησε, έγγραψε, διηγήθη

“Μου έκανε την τιμή να γνωριστούμε και να συζητήσουμε πολλές φορές. Υπόδειγμά του πάντοτε ήταν ο αδελφός του και η θυσία του. Σαν άνθρωποι μιλήσαμε πολλές φορές και για τις υπαρξιακές αγωνίες μας, για τα εσωτερικά μας προβλήματα και τις ανθρώπινες αδυναμίες και αναζητήσεις μας.

“Μου ζήτησε, όταν θα έλθει η ώρα εκείνη που σφραγίζει την γήινη ζωή να προστώ της νεκρώσιμης ακολουθίας, να διαβάσω τα γράμματα της Εκκλησίας όπως είπε. Η εκπλήρωση αυτής της επιθυμίας του, οδήγησε τα βήματα μου σε αυτό τον χώρο για τα ψάλλουμε όλοι μαζί: Αιωνία η μνήμη αυτού”.

Φωτο : Χρήστος Μπόνης 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ