Αρχική » Μητροπολίτης Χίου: Η παράδοση μας είναι η ρίζα της βοήθειας στους πρόσφυγες

Μητροπολίτης Χίου: Η παράδοση μας είναι η ρίζα της βοήθειας στους πρόσφυγες

από kivotos

«Σήμερα που η Εκκλησία μας αναμιμνήσκεται το γεγονός της φυγής του Χριστού στην Αίγυπτο, ήλθαμε κοντά στους πρόσφυγες αδελφούς μας. Όλοι είμεθα μετανάστες του Ουρανού και πρόσφυγες στη γη, στην οποία ήλθε ξένος ο Χριστός μας για να μας παλιννοστήσει στον Παράδεισο».

Με αυτά τα λόγια, ο Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκος, μίλησε το μεσημέρι της 26ης Δεκεμβρίου στο χώρο υποδοχής των προσφύγων στη Χίο, όπου η Ιερά Μητρόπολη Χίου έχει προσφέρει συνολικά πάνω από 1.200 δέματα ρουχισμού και εκατοντάδες χυμούς, ενώ έχει βοηθήσει άμεσα ή έμμεσα και στο φαγητό τους. Στην προσφορά των δεμάτων ρουχισμού συνέδραμαν και οι Μητροπολίτες Κυθήρων κ. Σεραφείμ και Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, τους οποίος ο Σεβασμιώτατος Χίου ευχαρίστησε ιδιαιτέρως.

Ο Σεβασμιώτατος γενικότερο ευχαρίστησε όλους όσους βοηθούν σ’ αυτήν τη διακονία και κατέληξε ότι “…φιλοξενούμε αυτούς τους ανθρώπους χωρίς να μεταβάλουμε τις θρησκευτικές και εθνικές μας παραδόσεις οι οποίες άλλωστε είναι και η ρίζα της διακονίας αυτής.”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ