Αρχική » Ενθρονίστηκε ο Κεφαλληνίας Δημήτριος

Ενθρονίστηκε ο Κεφαλληνίας Δημήτριος

από kivotos

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και Αρχιερέων της Εκκλησίας της Ελλάδος πραγματοποιήθηκε η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ. Δημητρίου.

Η επίσημη υποδοχή πραγματοποιήθηκε στην Κεντρική Πλατεία Αργοστολίου από το Δήμαρχο Κεφαλληνίας κ. Αλέξανδρο Παρίση, τις τοπικές αρχές, εκπροσώπους του Ελληνικού Στρατού, της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, κληρικούς και λαϊκούς.

Στη συνέχεια με πομπή κατευθύνθηκαν στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας – Αναλήψεως Αργοστολίου, όπου ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος Επίσκοπος Μεθώνης κ. Κλήμης ανέγνωσε την εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου και το Προεδρικό Διάταγμα κι αμέσως μετά τελέσθηκε η ενθρόνιση.

Ο Μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός, ως Τοποτηρητής καλωσόρισε το νέο Ιεράρχη λέγοντας πως η Μητρόπολη Κεφαλληνίας και οι χριστιανοί της βρίσκονταν μέχρι σήμερα σε μεγάλη λύπη, για την απώλεια των μακαριστών Μητροπολιτών Σπυρίδωνος και Γερασίμου, αλλά «σήμερα η λύπη αυτή μεταβλήθηκε σε μεγάλη χαρά», λόγω της ενθρόνισης του νέου Μητροπολίτη επισημαίνοντας πως «σύντομα θα ενθρονιστεί και στις καρδιές του λαού». Απευθυνόμενος προς τους πιστούς τόνισε πως «ο νέος Μητροπολίτης έρχεται ως Πνευματικός Πατέρας και φύλακας άγγελος των κατοίκων του νησιού».

Στη συνέχεια χαιρετισμό απηύθυναν ο Μητροπολίτης Λέρου κ. Παίσιος, ως εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου και ο Μητροπολίτης Αργυροκάστρου κ. Δημήτριος, εκπροσωπώντας τον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων και πάσης Αλβανίας κ. Αναστάσιο.

Από τις Τοπικές Αρχές καλωσόρισαν το νέο Μητροπολίτη ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Θεόδωρος Γαλιατσάτος, η Βουλευτής Κεφαλλήνιας και ο Βουλευτής Λευκάδος.

Αμέσως μετά μίλησε ο π. Νεκτάριος Κόντος από την Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Βελλά Ιωαννίνων και στη συνέχεια ο Αρχιμανδρίτης, Σπυρίδων Πετεινάτος, Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως, εκ μέρους του Ιερού Κλήρου.

Ο Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ. Δημήτριος στον ενθρονιστήριο λόγο του ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο και τους Αρχιερείς για την εμπιστοσύνη που έδειξαν προς το πρόσωπό του, αλλά και όλους τους Ιεράρχες, κλήρο και λαό που παρίστανται στην τελετή ενθρόνισής του. Ανέφερε πως θα είναι επίσκοπος και πατήρ πάντων ανεξαιρέτως και θα συνεργάζεται με όλους για το καλό του νησιού. Απευθυνόμενος προς το ποίμνιο της Μητροπόλεως τόνισε πως «αυτή η στιγμή δεν επιτρέπει λόγους πολλούς ή υποσχέσεις. Περιορίζομαι να διαβεβαιώσω ότι θα είμαι πιστός και άγρυπνος φύλακας της νήσου. Πρώτος εις διακονία πάντων υμών και έσχατος εις διεκδίκηση τιμής». Προσέθεσε, επίσης, ότι η πρόοδος, η προκοπή και η ανάπτυξη του πνευματικού, κοινωνικού και πολιτιστικού βίου της νήσου θα είναι καθημερινό μέλημα και φροντίδα του.

Αύριο το πρωί ο νέος Μητροπολίτης θα τελέσει το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας στο νέο Ιερό Ναό του Αγίου Γερασίμου.

 

 

Πηγή φωτό: kefaloniapress.gr

 


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ