Αρχική » Μια σκέψη πρόταση για τους αναδόχους – νονούς στο Ιερό Μυστήριο του βαπτίσματος

Μια σκέψη πρόταση για τους αναδόχους – νονούς στο Ιερό Μυστήριο του βαπτίσματος

από christina

Toυ π. Σπυρίδων Σκουτή 

Πολύ απλά….Η Εκκλησία οφείλει να βάλει πνευματικούς όρους αντί να κοιτάμε μόνο χαρτιά…

Ο Ανάδοχος πριν το Μυστήριο του Βαπτίσματος να παρακολουθεί κατηχητικά μαθήματα σχετικά με την Ορθόδοξη Πίστη τα οποία θα διοργανώνονται από την Ιερά Μητρόπολη στην οποία ανήκει είτε από τη Μητρόπολη στην οποία πρόκειται να τελεστεί το Μυστήριο και να του δίδεται βεβαίωση την οποία θα προσκομίζει στον Ιερέα που θα τελέσει το Μυστήριο.

Μια άλλη λύση είναι αν ο ανάδοχος έχει πνευματικό και γνωρίζει τα της Ορθοδόξου πίστεως, να δίνει ο πνευματικός του βεβαίωση σαν συμμαρτυρία σχετικά με το Ορθόδοξο φρόνημα του αναδόχου και ότι μπορεί ο τάδε/δείνα ανάδοχος να γίνει εγγυητής της Ορθοδόξου πορείας του αναδεκτού.

Σε άλλη περίπτωση θα ήταν σώφρον να μην δέχεται η Εκκλησία τον ανάδοχο διότι θα υπάρξει ο κίνδυνος της βλασφημίας.

Με  αυτόν τον τρόπο θα γίνονται τα πράγματα συνειδητά….

Συμβαίνει πολλές δυστυχώς φορές στους αφορκισμούς, πολλοί ανάδοχοι μετά το βάπτισμα να συντάσσονται με τον Σατανά και αποτάσσουν τον Χριστό. Αντί να οδηγήσουν το παίδι στον Χριστό μάλλον στο διάβολο θα το πάνε.

Καλά έλεγε ο Μακαριστός Μητροπολίτης Παύλος ότι πολλοί γονείς βάζουν για αναδόχους όχι ανθρώπους του Χριστού αλλά ανθρώπους του διαβόλου. Άνθρωποι που αντί να μυρίζουν λιβάνι μυρίζουν οινόπνευμα και μετά λέμε που πάμε …..

Πολλοί ανάδοχοι συλλαβίζουν το Σύμβολο της Πίστεως λες και διαβάζουν κινέζικα και αναρωτιέμαι πολλές φορές  «Καλά αυτός δεν ξέρει να διαβάζει το -Πιστεύω- , θα το διδάξει στο παιδί»; Ιδιαίτερα η φράση : «Καὶ εἰς τὸ Πνεῦμα τὸ Ἅγιον, τὸ κύριον, τὸ ζωοποιόν, τὸ ἐκ τοῦ Πατρὸς ἐκπορευόμενον, τὸ σὺν Πατρὶ καὶ Υἱῷ συμπροσκυνούμενον καὶ συνδοξαζόμενον, τὸ λαλῆσαν διὰ τῶν προφητῶν.» εκτελείται στα 11 μέτρα ….η γλώσσα μπερδεύεται και βγαίνει ένας γλωσσοδέτης και ο κόσμος γελάει ….Απίστευτα πράγματα…

Η αναδοχή στην Εκκλησία είναι κάτι πολύ σοβαρό. Ας μπει επιτέλους ένα φρένο σε αυτή την φρικτή κατάσταση… Στώμεν Καλώς!!!!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ